Αγροτική απόβαση στην Αθήνα

Οριστική και αμετάκλητη θα είναι η απόβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα την ημέρα που θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της αγροτικής γης…

Αυτό επισημοποιήθηκε και σε χθεσινή συνάντηση στο Ηράκλειο των συνδικαλιστών του αγροτικού τομέα απ’ όλο το νησί.

Από τα Χανιά παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η Ενότητα κ. Γιώργος Μπικάκης. Συμφωνήσαμε όλη η Κρήτη να πάει στην Αθήνα. 

Η ΠΑΣΕΓΕΣ θα οργανώσει τις διαδικασίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο μεγάλη συμμετοχή. Πολύ μεγάλη πιστεύουμε ότι θα είναι και η συμμετοχή από την Κρήτη γι’ αυτό και θα αρχίσουν οι αγροτικοί σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες σ’ όλο το νησί να καταγράφουν αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, είπε ο κ. Μπικάκης. 
Ηδη, οι αγροτικοί σύλλογοι έχουν απευθυνθεί στην ΑΝΕΚ και στις Μινωικές προκειμένου να έχουν καλύτερες τιμές για όσους ανέβουν στην Αθήνα. Στόχος μας είναι να κάνουμε εξορμήσεις στα χωριά, ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ανέφερε ο κ. Μπικάκης.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα στη σύσκεψη στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο, μετείχαν πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων της Κρήτης. Κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, όπως αυτό της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίου εσόδων – εξόδων από τους αγρότες τη νέα χρονιά. 

Οι αγροτοσυνδικαλιστές επιβεβαίωσαν τον ρόλο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη διευθέτηση της διοργάνωσης του πανελλήνιου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας των αγροτών στην Πλατεία Συντάγματος, όταν και αν κατατεθεί το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση.
prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *