Η Μπιρμπίλη “τσαλάκωσε” τον Ραγκούση

Η συνάντηση που είχε η Τίνα Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων της Κερατέας, για το θέμα της κατασκευής ΧΥΤΥ, πήγε πολύ καλύτερα από όσο θα περίμεναν οι δύσπιστοι.
Η Υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε μετριοπαθής, εξαιρετικά διαλλακτική και συζητήσιμη, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη δηλαδή και εκείνο της τροποποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού, που….
προβλέπει… οπωσδήποτε την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα, και είχε ως αποτέλεσμα την πολύμηνη εξέγερση των κατοίκων και των τοπικών φορέων, και τις μάχες χαρακωμάτων με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην πραγματικότητα, εκείνος που «τσαλακώθηκε» από την έκβαση του χθεσινού ραντεβού της Τίνας Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους της Κερατέας είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος και έμεινε μακριά από την όλη διαπραγμάτευση. Ο Υπουργός Εσωτερικών ήταν εξαρχής κάθετα αρνητικός σε κάθε ενδεχόμενο συζήτησης με τους κατοίκους και τους φορείς της Κερατέας, και εν πολλοίς ενέτεινε το διαγραφέν αδιέξοδο.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν υπήρξε η συνάντηση εκτόνωσης της κατάστασης, μεταξύ των φορέων της Κερατέας και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια του Θεόδωρου Πάγκαλου, του Γιάννη Ραγκούση και της Τίνας Μπιρμπίλη.

Ο Χρήστος Παπουτσής από την πλευρά του, είχε υποστηρίξει ότι είχε συνεννοηθεί νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό, και η εξέλιξη της ιστορίας απέδειξε ότι… είχε δίκιο, καθώς στην ίδια γραμμή συνετάχθη και η Τίνα Μπιρμπίλη. Αφήνοντας τον Γιάννη Ραγκούση «εκτός», εξέλιξη την οποία σχολίαζαν με νόημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, θέλοντας να δείξουν ότι πιθανότατα αλλάζουν οι ισορροπίες εξουσίας γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου και το Μέγαρο Μαξίμου.

http://www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΡΕΤΟΙ????????????????? ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ –ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΥΠΟ ΣΗΜΑΙΑ U.S.A.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *