Στο πλευρό σου, Κ. Βαξεβάνη !

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΟΙ Ολυμπιακοί αγώνες μόνιμα στην Ελλάδα». Αιωρήθηκε στον αέρα ως αίτημα και ξεχάστηκε. Το μάτι τους έπεσε στους Ολυμπιακούς του 2004 και η ματιά τους στα εκατομμύρια της προετοιμασίας τους. Με έργα και «έργα» που κάναν’ πλούσιους ξένους αλλά και Καλατράβες, ντόπιους αφανείς και μιζαδόρους εξαφανισμένους.

ΚΙ ύστερα; Θα βγάζαμε κέρδη που δεν είδαμε και τουριστικά οφέλη που δεν…
εισπράξαμε. Κι απόμειναν τα Ολυμπιακά μας έργα ως θλιβερή εθνική περιουσία, πριν τα πλακώσει η εθνική μας ντροπή. Για την εγκατάλειψή τους σε βαθμό κακουργήματος και κανένας τους δεν θα πληρώσει για τη ζημιά. Τράβηξαν το «καϊμάκι», κι ό,τι απόμεινε το παρέδωσαν στη λήθη και την εγκατάλειψη. Για να πέσουν τα κοράκια τελευταίας διαλογής και υποστάθμης και να ολοκληρώσουν την (δια)αρπαγή με το πλιάτσικο. Ντουζίνες χωροφύλακες να τους φυλάνε, αλλά ένας φύλακας δεν βρέθηκε για τα (πολύτιμα και ακριβοπληρωμένα) Ολυμπιακά κατάλοιπα.

ΚΙ ύστερα ήρθε ο Οκτώβρης. Με το «ΟΧΙ» του και τις…τεθωρακισμένες παρελάσεις. Βρέθηκαν αστυνομικοί για τη φύλαξη «επωνύμων», δεν βρίσκονται φύλακες για τα Οχυρά του Ρούπελ. Κομμάτι της ιστορίας μας τα αφύλακτα ενθυμήματα της ελληνικής αυταπάρνησης, κομμάτια για σύληση και διαρπαγή τα «συστατικά» των Οχυρών, αφύλαχτα και αφημένα στη λήθη. Το μάθαμε κι αυτό απ’ την σοβαρή ΕΤ3, την ίδια ώρα που επεδείκνυαν γυναικείους μηρούς και γυναικωτούς τα ιδιωτικά.

ΟΦΕΙΛΑΜΕ ο κάθε έλληνας να στήνουμε σκοπιά για τα κοινά. Το κάνουμε για τα ιδιωτικά! Είναι αναγκαίο να μας πληροφορούν έγκαιρα για να προλαβαίνουμε. Χρειαζόμαστε ΜΜΕ της ενημέρωσης πάνω σε σκάνδαλα «εν τη γενέσει» τους και δημοσιογράφους με ψυχή και καρδιά. Βρέθηκαν τέτοιοι και το σύστημα τους εξουδετέρωσε.

ΒΡΕΘΗΚΕ κι ένας Κώστας Βαξεβάνης, τολμηρός και ρηξικέλευθος. Αλλιώτικους θέλει το σύστημα και δεν ανέχεται ήρωες και ηρωισμούς. Είχαν από πριν (οι πολιτικοί μας) στήσει το σκηνικό της φύλαξής τους από κακοτοπιές. Έριξαν μπροστά τους την ασπίδα των προσωπικών δεδομένων και να, ο Βαξεβάνης με χειροπέδες για ανάκριση.

ΔΕΝ είναι ο σχολιαστής του βραδινού δελτίου, δεν πρόκειται για δειλό και καλοπερασάκια της παχυλής αποζημίωσής για τις «υπηρεσίες» του. Ούτε για πουπουλόκωλο με τη φρουρά και την κρυμμένη αντρειοσύνη του. Κινδύνευσε από βαλτούς δολοφόνους του και δεν έκανε πίσω. Τον έψαχνε η Ασφάλεια και την…προσκάλεσε, μίλησε “on camera” στη σύλληψή του και τον θαυμάσαμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ, αναφανδόν, στο πλευρό του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *