Υπό εξέταση το ενδεχόμενο κατηγορίας σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για ΧΑ από Άρειο Πάγο

Υψηλόβαθμος εισαγγελικός λειτουργός θα διενεργήσει τις έρευνες για την έκνομη δράση της…

Χρυσής Αυγής, σε πανελλαδική κλίμακα, μετά τη διαβίβαση των φακέλων Δένδια για παράνομη δραστηριότητα μελών, στελεχών και βουλευτών του κόμματος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, οι έρευνες θα εποπτευτούν προσωπικά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, θα κληθεί κατά προτεραιότητα να καταθέσει ως μαρτυράς πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που με συνέντευξή του στον Τύπο αποκαλύπτει σοβαρότατα στοιχεία για την οργανωμένη δράση παρακρατικών ομάδων της οργάνωσης στην περιοχή της Νίκαιας.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά ήδη το ενδεχόμενο να αποδοθεί και η κατηγόρια της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σε μέλη, στελέχη ή βουλευτές της ΧΑ, που εμπλέκονται ήδη στις υποθέσεις που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η απόδοση αυτής της βαριάς κατηγορίας εκτιμάται από τις δικαστικές Αρχές ότι θα φέρει αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης στελέχη της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεγάλη εισαγγελική έρευνα δεν αποκλείεται να ενταχθεί και η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το φόνο του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *