Όλοι οι τρελοί έχουν μαζευτεί στο Υπουργείο Οικονομικών- και στο Ανάπτυξης.

Η περίπτωση έχει ως έξης:

Αγρότης ενοικίασε δέκα στρέμματα χωράφι σε μια τουριστική εταιρεία για είκοσι χρόνια…

Η τουριστική αυτή εταιρεία έκτισε στο ενοικιασμένο ακίνητο ιδιοκτησίας του αγρότη μια μικρή τουριστική μονάδα.

Σήμερα λοιπόν, οι τρελοί του Υπουργείου οικονομικών, ζητούν από τον αγρότη να δηλώσει στο δικό του Ε9 ως ιδιόκτητα τα κτίσματα και τις εγκαταστάσεις της τουριστικής μονάδας και βέβαια να φορολογηθεί αναλόγως, σαν να είναι ιδιοκτήτης- κάτοχος των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

Ο αγρότης απλά νοίκιασε το ακίνητο του στην τουρκική εταιρεία για είκοσι χρόνια, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου ενοικίασης, πέραν αυτού όμως δεν είναι σε θέση ούτε ενδιαφέρεται να ξέρει ο αγρότης για το πόσα τετραγωνικά κτίσματα έχει στην κατοχή της η τουριστική εταιρεία, ούτε βέβαια και έχει κανένα λόγο να παρέμβει ο αγρότης αν η τουριστική εταιρεία προσθέσει ή αφαιρέσει εγκαταστάσεις στο χωράφι.

Το ποιο τρελό είναι ότι και ο αναπτυξιακός νόμος του τρελό-υπουργείου ανάπτυξης, προβλέπει και επιδοτεί την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε ενοικιασμένα ακίνητα- οικόπεδα.

Το σκεφτικό των τρελό νομοθετών είναι ότι, όταν θα λήξη ο χρόνος μίσθωσης, το ξενοδοχείο θα περάσει στον αγρότη.

Εν ολίγης, ο αγρότης θα φορολογηθεί για ένα ξενοδοχείο το οποίο ενδεχομένως μετά από είκοσι χρόνια γίνει δικό του και λέω ενδεχομένως γιατί κανείς δεν αποκλείει να παραταθεί για άλλα είκοσι χρόνια η μίσθωσης, ή ακόμη και να πουλήσει ο αγρότης το ακίνητο πριν την λήξει της μίσθωσης.

Βέβαια, δεν αποκλείεται και να πεθάνει ο αγρότης πριν προλάβει να λήξει το ενοικιαστήριο, αλλά και ποιός ξέρει αν μετά από δέκα χρόνια η τουριστική εταιρεία αποφασίσει να κατεδαφίσει το ξενοδοχείο και στην θέση του να φτιάξει κάποιο ψυχαγωγικό πάρκο ας πούμε, ή μια πίστα κάρτ;

Κάτι μου λέει ότι τα κυλικεία στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, βάζουν κουτόχορτο κρυφά στους καφέδες των υπουργών, αλλιώς δεν εξηγείτε τόση βλακεία.

Σε ένα Κράτος με λογικούς υπουργούς, απλά θα φορολογούνταν η τουριστική εταιρεία ως ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων και ο αγρότης θα πλήρωνε τον φόρο που προβλέπεται για τα έσοδα από ενοίκια, απλά πράγματα, είπαμε όμως, σε κράτη με φυσιολογικούς υπουργούς.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε τους ξένους επενδυτές.

Πρώην σοσιαλιστής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *