”Περνάμε τον τελευταίο κάβο”

”Αν δεν πάρουμε όμως την επόμενη δόση οι συνέπειες θα είναι δραματικές” προειδοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” Την πεποίθησή του ότι η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο εκφράζει, με συνέντευξή του στην…..
«Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένης, ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν».
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της επόμενης δόσης, θεωρεί ότι «είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε». Σπεύδει όμως να προειδοποιήσει ότι «τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ «αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές». Όπως κάνει γνωστό, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ- ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή» τονίζει.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *