ΒΡΑΣΕ ΡΥΖΙ

Πήγαν το 2001 και υπέγραψαν συμφωνία για να εισάγουμε στην Ευρώπη απεριόριστο κατεργασμένο ΡΥΖΙ χωρίς δασμούς από Καμπότζη, πρώην Βιρμανία κλπ. Ως πρόφαση ήταν η στήριξη λέει σε υπανάπτυκτες χώρες. Το Σεπτέμβριο του 2009 άρχισε να ….
εφαρμόζεται η συμφωνία – καταδίκη για τους Έλληνες ρυζοκαλλιεργητές.
Για το 2013, έφτασαν στη χώρα μας σε ευτελιστικές τιμές, περισσότεροι από 3,5 χιλ τόνοι τέτοιου ρυζιού που κάποιοι μάλιστα νεόφαντοι “πατριώτες” ήδη φέρονται να το βαφτίζουν ως δήθεν ελληνικό. Η εισαγωγή είναι νόμιμη, ΝΟΜΙΜΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.
Η χώρα μας παράγει περίπου 100 χιλ. τόνους ετησίως. Η ελληνική καλλιέργεια ρυζιού και ειδικά της περιοχής μας απειλείται με θανατικό. Οι Έλληνες καταναλωτές θα ακριβοπληρώνουν ασιατικά προϊόντα θεωρώντας τα ελληνικά. Το ταϋλανδέζικο ρύζι βαφτίζεται καμποτζιανό, το καμποτζιανό βαφτίζεται ελληνικό, και το ελληνικό θα γίνει θλιβερή ανάμνηση.
Έχουμε χάσει εντελώς τα μυαλά μας ; Τι θα απογίνουν οι ορυζόμυλοι, οι μεταφορείς και κυρίως οι καλλιεργητές; Ποιος θα στήσει ανάχωμα λογικής, όταν ένα τόσο εξαιρετικής σημασίας προϊόν διατροφής γίνεται έρμαιο των εμπόρων του κέρδους ; Δεν ξεχνώ ποτέ ότι “λαός που δεν παράγει όσα χρειάζεται για να ζήσει, είναι καταδικασμένος σε αφανισμό”.
Αντιδρούμε. Ξεσηκωνόμαστε δημοκρατικά. Σηκωθείτε, φτάνει πια!

Κώστας Γ. Γιοβανόπουλος
Βουλευτής Ημαθίας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Γραμματέας Κοινοβ. Ομάδας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *