Σταθερή βελτίωση της Καινοτομίας στην Ελλάδα

Σταθερή βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στην Καινοτομία αποτυπώνει ο “Ελληνικός Χάρτης Καινοτομίας 2010”, η έκθεση του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

Η Ελλάδα εντάσσεται στην ομάδα των μέτριων καινοτόμων χωρών της Ευρώπης, με σημαντική πρόοδο σε τομείς όπως οι ……
δαπάνες για βιομηχανικό σχεδιασμό, η αγορά εξοπλισμού, η κατάρτιση προσωπικού, οι επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα και η υιοθέτηση οργανωτικών και εμπορικών καινοτομιών. Χαμηλοί είναι δείκτες στην παραγωγή και διάδοση της γνώσης, τη συμμετοχή στις διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης και την επένδυση σε καινοτομία προερχόμενη από την έρευνα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του “Ελληνικού Χάρτη Καινοτομίας 2010”, η σημαντικότερη βελτίωση παρουσιάζεται στη συμμετοχή του πληθυσμού στη δια βίου μάθηση, σε επιχειρηματικά κεφάλαια και άλλες ιδιωτικές πιστώσεις, στην πρόσβαση των επιχειρήσεων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, καθώς και στις αιτήσεις για χορήγηση ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και κοινοτικών βιομηχανικών σχεδίων.

Σε ύφεση βρίσκονται οι δείκτες που αφορούν την οικονομία της γνώσης, τις δημόσιες και τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη, σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών και σε καινοτομία ανεξάρτητη της έρευνας. Η εκπαίδευση και τα επιχειρηματικά κεφάλαια συνεχίζουν να υστερούν συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω βελτίωση της καινοτομίας στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την έκθεση, η ανάδειξη της έρευνας και της καινοτομίας σε κύριες προτεραιότητες για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
http://greekinnovation.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  Εδώ στή χώρα πού λέγεται Ελλάδα ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ λέγεται ή λαμογιά ή μίζα τό κλέψιμο καί όλα τά ξύν αυτοίς καί μετά ακολουθεί ή Αγιοσύνη καί ή λατρεία αυτών πού τά έπραξαν.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Η σύμβαση της Microsoft που υπέγραψε ο Αλογοσκούφης, αποτελεί άλλο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.
  Έφερε και υποχρέωσε το ελληνικό δημόσιο σε λογισμικά της Microsoft όταν ΟΛΕΣ οι προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες υποχρέωναν συνταγματικά τη χρήση ελεύθερου λογισμικού στις κρατικές εταιρείες.
  ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *