«Είναι τεχνητή η πρωτιά Καμίνη στις δημοσκοπήσεις»

Σπηλιωτόπουλος: Αν ήμασταν ενωμένοι θα ήταν παρελθόν

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για τη δημοσκόπηση της MRB, για τον νυν δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, αλλά και …
για το Νικήτα Κακλαμάνη.

Σας ανησυχεί το σκηνικό από τη δημοσκόπηση της MRB;

Το αντίθετο. Θα με ανησυχούσε αν τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο κ. Καμίνης μπορεί να εμφανίζεται στην πρώτη θέση επειδή ο δικός μας χώρος είναι διασπασμένος, δεν κατεβαίνει με αθροισμένες όλες τις δυνάμεις.

Ο κ. Καμίνης από όλους τους εν ενεργεία δημάρχους έχει το μικρότερο ποσοστό αποδοχής. Δεν εισπράττει αυτό που άλλοι εν ενεργεία δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα εισπράττουν, τη λεγόμενη κεκτημένη ταχύτητα του δημαρχιακού αξιώματος. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της Αθήνας στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατά 80% είναι δυσαρεστημένοι με το έργο του κ. Καμίνη. Οι δημότες της Αθήνας επιθυμούν πάνω από όλα αλλαγή.

Μήπως ο κ. Καμίνης επιλέγεται ως η λιγότερο χειρότερα δυνατή λύση;

Όχι. Όταν το 63% κρίνουν τη θητεία του αρνητικά, αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων κρίνουν ότι τα προβλήματα της Αθήνας παραμένουν άλυτα, επιθυμούν αλλαγή. Αλλά όταν πάνε να επιλέξουν πρόσωπο το οποίο θα επιφέρει την αλλαγή στον Δήμο της Αθήνας, εκεί η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των δυνάμεων των διάφορων χώρων δίνει τη δυνατότητα στον κ. Καμίνη στη φωτογραφική σκηνή της αφετηρίας να είναι πρώτος.

Είναι τεχνητή η πρωτιά Καμίνη στις δημοσκοπήσεις, οφείλεται στον κατακερματισμό των δικών μας δυνάμεων. Αν αθροίζαμε τις δικές μας δυνάμεις, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ναι, διότι το 14,9% που έχετε συν 8%, προφανώς ξεπερνάει το ποσοστό του κ. Καμίνη.

Και δίνει και προοπτική νίκης.

Άρα το πρόβλημα για την παράταξη της ΝΔ στον Δήμο της Αθήνας ακούει στο όνομα Ν. Κακλαμάνης.

Η πρωτιά του κ. Καμίνη οφείλεται στη δική μας διάσπαση. Εάν ήμασταν ενωμένοι, προφανώς ο κ. Καμίνης θα ήταν παρελθόν αυτή τη στιγμή και δημοσκοπικά.

Εκτιμάτε ότι αυτή η διάσπαση θα στοιχίσει στην παράταξή σας τον δημαρχιακό θώκο;

Η διάσπαση αυτή στοιχίζει στην παράταξη. Σέβομαι την ιστορία του κ. Κακλαμάνη, τον βρήκα όταν μπήκα στην πολιτική, άρα έχει και την απαιτούμενη εμπειρία και προφανώς μέσα από τη διαδρομή του έχει δεθεί με την παράταξη, για να ξέρει τι θα κάνει όποια στιγμή ο ίδιος επιθυμεί και πώς θα το κάνει. Για να είναι χρήσιμος και στον εαυτό του και στην παράταξη που τον ανέδειξε.

Θεωρείτε ότι η κόντρα σας με τον κ. Σακελλαρίδη για τη 2η θέση θα παιχτεί στο νήμα ή φοβάστε και γι’ αυτό;

Σε καμία δημοσκόπηση δεν εμφανίζεται ότι ο κ. Σακελλαρίδης έχει περάσει.Δημοσκοπικά κοιτάμε μπροστά. Το θέμα είναι πώς θα ενώσουμε τις δικές μας δυνάμεις.

Και μέσα από τη συσπείρωση των δικών μας δυνάμεων και αν δώσουμε τον αγώνα στοιχισμένοι και με ενότητα, απέναντί μας είναι μόνο τα προβλήματα της Αθήνας. Δεν είναι πρόσωπα, είναι πολιτικές που φέρανε συγκεκριμένα προβλήματα και διαιωνίζοντα αυτά τα προβλήματα. Είναι η εγκατάλειψη, η έλλειψη φωτισμού παντού, η αδιαφορία, το λαθρεμπόριο, η παραβατικότητα, η λαθρομετανάστευση, η εγκατάλειψη, τα σπασμένα πεζοδρόμια, η βρωμιά που είναι διάχυτη παντού, τα επικίνδυνα πάρκα.

Και μέσα σε αυτά χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες. Εκεί μιλάμε για δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να στηθούν. Η Αθήνα μπορεί να ζήσει διαφορετικά και να βιώσει τις λιγότερες δυνατές συνέπειες της κρίσης.

Ο δήμαρχος μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας να κάνει την Αθήνα κέντρο επιχειρηματικότητας. Μπορεί ο δήμαρχος να δημιουργήσει τουριστική ανάπτυξη, αν επιμηκύνει την τουριστική περίοδο που λειτουργεί η Αθήνα. θα μπορούσε να είναι κέντρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Το δικό μας πρόγραμμα στηρίζεται στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό, στην Ανάπτυξη, στην Επιχειρηματικότητα. Το life style το χρησιμοποιεί ο κ. Καμίνης, γιατί αν δεν χρησιμοποιήσει αυτό θα έπρεπε να δείξει το έργο που έκανε. Και επειδή έργο στην Αθήνα 3,5 χρόνια δεν υπάρχει, προφανώς πηγαίνει σε αυτή τη λύση.

Όσοι κατοικούν στην Αθήνα, ας κλείσουν τα μάτια τους, και να μας πουν υπάρχει έστω και ένα έργο που έγινε τα 3,5 χρόνια αυτής της υπηρεσιακής θητείας της δημαρχιακής αρχής. Ας μας πούνε ένα έργο.

Από τον Δήμο θα μας πουν τα συσσίτια.

Τα συσσίτια προϋπήρχαν και κοστίζουν ακριβότερα από αυτά που κάνει η εκκλησία σε περισσότερους συνανθρώπους μας, και πολλά από αυτά είναι σε συνεργασία με την εκκλησία.

Το να διαφημίζουμε το φιλανθρωπικό έργο άλλου, δεν είναι έργο της δημοτικής αρχής. Η δημοτική αρχή λύνει προβλήματα, δεν διαφημίζει τη φιλανθρωπία άλλων σωματείων και οργανισμών.

Έργο συγκεκριμένο στον Δήμο της Αθήνας δεν έγινε κανένα στα 3,5, γι’ αυτό δεν μπορείτε να ανακαλέσετε ένα έργο. Προτεραιότητα μας πρώτη, καθαρή πόλη. Δεύτερη, φωτεινή πόλη.

Υπάρχει έγκλημα γιατί υπάρχουν σκοτεινά πάρκα και σκοτεινές γωνιές. Αν αποτύχω ως δήμαρχος θα κρεμάσω τα παπούτσια της πολιτικής.

Σκοπεύετε να κάνετε προσωπική συνάντηση με τον κ. Κακλαμάνη;

Οποιαδήποτε στιγμή μπορώ να συναντηθώ με τον κ. Κακλαμάνη. Ο κ. Κακλαμάνης είναι έμπειρος πολιτικός, δεν χρειάζεται να του υποδείξω εγώ ποια είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας και ποια είναι η κατάσταση του Δήμου. Δεν έχω την οποιαδήποτε αντιδικία μαζί του. Η προσωπική μου σχέση με τον κ. Κακλαμάνη είναι άριστη. Τον σέβομαι.

Αν εγώ υπολειπόμουν σημαντικά όσον αφορά τον Δήμο σε σχέση με τον ίδιον και δημοσκοπικά αυτό είχε καταγραφεί, τότε σε αυτή την περίπτωση θα είχα παραιτηθεί για να δώσω αέρα στη δική του περπατησιά. Πάνω από όλα πρέπει να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή.

Δεν θα διστάσω να υιοθετήσω λύσεις από οποιαδήποτε προέλευση προέρχονται αυτές, αρκεί να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Συνεργάζομαι με όλους. Δεν θα ανήκει ο Δήμος σε κανένα κόμμα.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *