Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι

Ιωάννα Κοντούλη
Ούτε η παραίτηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου ούτε οι κλωτσομπουνιές του….

υιού Μπαλτάκου μπορούν να αποκαταστήσουν την δήθεν χαμένη τιμή και αθωότητα της «σωτήριας» ΝΑΖΙάρικης ακροδεξιά συρόμενης κυβέρνησης.

Από την πρώτη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο, προϊόν υποκλοπής της προ μηνών φιλικότατης συνάντησης του άρτι παραιτηθέντα Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μπαλτάκου και του ελεγχόμενου για βαριές κατηγορίες υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Ηλία Κασιδιάρη, καταδείχτηκε πολύπλευρα και επαρκώς η ούτως ή άλλως γνωστή ακροδεξιά-φασίζουσα πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Είναι αυτό που λέγεται: «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». Τόσο γνωστά όσο και απαράδεκτα στο δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Οι μεγαλύτερα ηλικιακά ψηφοφόροι -αυτοί που γεύτηκαν τον φασισμό- αλλά και όσοι ασφυκτιούν από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, εγκλωβισμένοι στο φόβο περί δήθεν πολιτικής αστάθειας που προβάλλει η «σωτήρια» συγκυβέρνηση, σήμερα δεν έχουν κανένα επιχείρημα. Οι δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να απεγκλωβιστούν και να σταθούν όρθιοι δίχως φόβο, να αφήσουν αυτή την Κυβέρνηση να καταρρεύσει πλήρως όπως της αρμόζει.

Στόχος αυτών των «αποκαλύψεων» μέσω του βιντεοσκοπημένου υλικού, που θα δίδεται από ό,τι φαίνεται σε συνέχειες για να εμπεδώσουμε τις δεινές πρακτορικές μεθόδους, είναι από τη μια η έωλη υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων βουλευτών και μελών της Χ.Α. – λες και δεν αρκούν τα πεπραγμένα της οι δολοφονίες και οι ξυλοδαρμοί – και από την άλλη ο εξίσου προφανής στόχος του υπόδικου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, να ενισχύσει την προεκλογική καμπάνια της υποψηφιότητάς του στο Δήμο Αθήνας.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

Η παραίτηση του επικίνδυνου ακροδεξιού «εθνοπατριώτη» Παναγιώτη Μπαλτάκου δεν αθωώνει τη δεδομένη και χρόνια ναζιστική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ούτε εξαγνίζει τη φασιστική υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα.

Σε μια πόλη που έχει υποφέρει όσο ελάχιστοι τόποι στην Ελλάδα και στον κόσμο κατά τη χιτλερική περίοδο, δεν είναι αποδεκτή καμιά «πολιτική θολούρα». Οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες των κρυφών βιντεοσκοπημένων συνεννοήσεων μεταξύ ακροδεξιών δεν είναι βατήρας πολιτικής επανάκαμψης του ρατσιστή υποψήφιου για τη δημαρχεία της Αθήνας Ηλία Κασιδιάρη ως «άσπιλου και αμόλυντου», εθνικά (υπερ)ευαίσθητου, πολιτικού σωτήρα της ιστορικά πολύπαθης πρωτεύουσάς μας.

Ο δήμος Αθηναίων έχει την δική του ιστορία όπως και ο τόπος μας. Η δημοκρατία της άμεσης συμμετοχής δίχως εκχωρήσεις σε σωτήρες, ο αλληλοσεβασμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ο μόνος δρόμος για να απομονωθούν οι επίδοξοι «σωτήρες» νεοναζί, για να ζούμε ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ – όσο και αν κάποιοι τρομάζουν με αυτό – μόνο έτσι περιορίζεται η ασχήμια και το σκοτάδι τους.

Δεδομένη η δυσκολία της συγκυρίας των πολλαπλών προβλημάτων που θέτει η καθημερινότητα σε πολλούς συμπολίτες μας, και ιδιαίτερα σε όσους-ες οι εφαρμοζόμενες πολιτικές τούς έχουν βάλει στο περιθώριο, γίνεται όμως σήμερα ακόμα περισσότερο φανερή η κοροϊδία να επαίρονται οι Χρυσαυγίτες ως αντισυστημικοί όταν οι πρακτικές τους αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί αντισυστημισμός και, ταυτόχρονα, «κολλητιλίκια» με τον αρχικομισάριο της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά και τον παρασιτικό επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, με τη χρήση μαφιόζικων, εκβιαστικών, μεθόδων στο τσεπάκι, δεν κολλάνε μαζί. Δεν τέμνονται πουθενά!

Η Αθήνα χρειάζεται συλλογικές λύσεις και οραματική προοπτική μιας οικολογικής και κοινωνικά αλληλέγγυας πόλης, υψηλού πολιτισμού, κουλτούρας και ιδανικών. Με τους δημότες για το δήμο και τους πολίτες που ζουν καθημερινά την Αθήνα με τα προβλήματά της, την αγαπούν και θέλουν να την αναπτύξουν πνευματικά-πολιτισμικά και να την Αποαναπτύξουν εκεί που τα άπληστα κάθε λογής συμφέροντα τής έχουν «χαρακώσει» το ωραίο της πρόσωπο.

*Ιωάννα Κοντούλη, υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων

tvxs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *