Στα χέρια του πρωθυπουργού η υπόθεση των Ιεροσολύμων

Καίει υπουργούς και υφυπουργούς το υπόμνημα του γνωστού δικηγόρου Δ.Πελέκη, στο οποίο…

φαίνεται ξεκάθαρα η εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στην απώλεια σημαντικού μέρους της περιουσίας και της αίγλης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Πολλά από τα στοιχεία του υπομνήματος δημοσιεύτηκαν στο BriefingNews στα πλαίσια αποκαλύψεων για το πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Το υπόμνημα αυτό σκιαγραφεί επιτυχώς την πραγματική κατάσταση και εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την οποία σαφώς και είναι συνυπεύθυνοι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων και διπλωμάτες που ενεργούσαν για λογαριασμό συμφερόντων. Διέλυσαν το Πατριαρχείο, έσπειραν την διχόνοια στους κόλπους του και το έκαναν ακόμη πιο ευάλωτο σε εκβιασμούς και υποχρεωτικές παραχωρήσεις γης.

Σήμερα μάλιστα δεν ασχολούνται σοβαρά με το συγκεκριμένο Πατριαρχείο ακριβώς για να μην δοθεί λύση και αποκαλυφθούν τα αίσχη πολιτικών προσώπων του παρελθόντος.

Αποτέλεσμα ; κερδίζουν όλοι ποικιλοτρόπως εκτός από την Ελλάδα.

Το υπόμνημα του Δ. Πελέκη αναφέρει χαρακτηριστικά : « Μοιρολατρικώς δέχονται να βλέπουν την Ελλάδα συρρικνουμένην χωρίς καμίαν διεκδίκησιν.»

Κι εδώ κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια . Δεν ενδιαφέρονται για θέματα εθνικής σημασίας διότι δεν αγαπούν την χώρα και ότι την ορίζει, δεν θαυμάζουν τους Έλληνες που αγωνίζονται αντιθέτως τους βλέπουν με μισό μάτι. Έτσι φτάνουν στο σημείο να επικροτούν όποιον ρουφά το αίμα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.

Ο γνωστός δικηγόρος που έχει ασχοληθεί κατ επανάληψιν με την υπόθεση αυτήν ερεύνησε τα στοιχεία που υπάρχουν . Έλαβε υπόψη του αποφάσεις δικαστηρίων , ισραηλινών εγγράφων , αποφάσεων της παλαιστινιακής αρχής ,που ερχόταν στο φως διαρκώς ,μετά την κρίση του Πατριαρχείου και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εκδίωξης του Πατριάρχη από τον θρόνο.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Έχοντας στα χέρια του μάλιστα τα επίσημα έγγραφα από το κτηματολόγιο της Ιερουσαλήμ που αποδεικνύουν τις πωλήσεις μεταβιβάσεις και τις παραχωρήσεις που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία πέντε έτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την
συρρίκνωση της Ελλάδας και την απώλεια των δικαιωμάτων , θρησκευτικών κι εθνικών.

Κι εδώ αναρωτιόμαστε για άλλη μια φορά η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει . Το υπόμνημα αυτό το έλαβε στα χέρια του ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός του Κωσταντίνος Τσιάρας . Ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα που μάλιστα άπτεται του ενδιαφέροντος του δεύτερου υπουργού και συγκεκριμένα ήταν ο υπεύθυνος υπουργός για το θέμα των Πατριαρχείων . Και όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Για ποιο λόγο ; Τι αποκρύπτουν ποια συμφέροντα υπηρετούν; ή μήπως μιλάμε για άγνοια που είναι ακόμη χειρότερη σε αυτές τις περιπτώσεις;

Σε προηγούμενο άρθρο μας στο brieifngnews.gr είχαμε αποκαλύψει τα έγγραφα του κτηματολογίου της Ιερουσαλήμ που αποδεικνύουν τα παραπάνω ότι δηλαδή πουλάνε γη του Πατριαρχείου θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. *1

Μέχρι σήμερα ,συνεχίζει το υπόμνημα, είδαμε Υφυπουργούς , αρμόδιους για το πατριαρχείο να κόπτονται για δημιουργία Μ.Κ.Ο. που θα διαχειριστεί την περιουσία του Πατριαρχείου χωρίς καμία μέριμνα για το Πατριαρχείο κάθε αυτό.

ΙΟΡΔΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Παράλληλα το υπόμνημα, αναφέρει την αδικία που προφανώς εσκεμμένα γίνεται και αφορά στους αγιοταφίτες μοναχούς. Είναι έρμαια του Ιορδανικού νόμου από τον οποίο διέπεται το Πατριαρχείο και θεωρούνται Ιορδανοί και μόνο με Ιορδανικό διαβατήριο μπορούν να κινούνται. Ούτε αυτό κατάφερε η Ελληνική κυβέρνηση να λύσει.

«Η Ελλάς έχει εγκαταλείψει τα πάντα στην τύχη τους . Οφείλει αμέσως να επέμβει , βάσει των διεθνών συμβάσεων και να χορηγήσει Ελληνικό διαβατήριο σε όλους τους Αγιοταφίτες και τον Πατριάρχη στα πλαίσια της διημερούς συνθήκης με το Ισραήλ , η οποία ευνοείται από την σημερινήν κατάστασην» , τονίζεται στην αναφορά.

Το αποτέλεσμα αυτής της ομηρείας είναι η Ελληνική κυβέρνηση να εκλιπαρεί την Ιορδανία να αναγνωρίσει τον εκάστοτε Πατριάρχη και στο τέλος για την αναγνώριση αυτήν να υποχρεώνεται το Πατριαρχείο να υπόσχεται «παροχές» διαφόρου φύσεως προς την Ιορδανία.

Και μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο εγκληματική είναι η αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης και πόσο δεν ασχολούνται οι αρμόδιοι , όταν δει την συμφωνία μεταξύ της Αγίας έδρας (Βατικανό) και του κράτους του Ισραήλ κατά την οποία ο Πάπας διασφάλισε την ελεύθερη άσκηση των δικαιωμάτων της Καθολικής εκκλησίας στο Ισραήλ.

Η Ελλάδα σήμερα έχει την χρυσή ευκαιρία να βαδίσει την ίδια οδό αλλά δυστυχώς κοιμάται ύπνο βαθύ.

ΒΙΑΙΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει την εκδίωξη του Πατριάρχη Ειρηναίου και παράνομη και αντικανονική την εκλογή του Θεόφιλου για τον οποίο μάλιστα αναφέρει τα εξής:

Έχει χάσει κάθε συνεκτικόν δεσμό με την πνευματική πορεία της εκκλησίας των Ιεροσολύμων χρησιμοποιώντας την περιουσία της προς την διακράτησιν του Πατριαρχικού Θρόνου .

Σύμφωνα με τα έγγραφα του κτηματολογίου των Ιεροσολύμων παραδίδει ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα όπως τον πρίγκιπα της Ιορδανίας Εμίρ Γάζι περιουσία του Πατριαρχείου που βρίσκεται στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού κι εκείνος την εκμίσθωσε σε τρίτους προς οικοδόμηση ξενοδοχείων αποξενώνοντας έτσι το Πατριαρχείο από μια πολύτιμη Χριστιανική και προσκυνηματική αλλά και γεωστρατηγική θέση.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθεί η πρωτοβουλία από την ελληνική κυβέρνηση να διευθετηθούν τα θέματα που πληγώνουν το Πατριαρχείο και το καθιστούν βορρά στα δόντια των άγριων θηρίων . Με την αδιαφορία της η ελληνική κυβέρνηση έχει τινάξει στον αέρα την σχέση των ορθόδοξων εκκλησιών και η αυτή τη στιγμή ολιγωρία της και η αδυναμία της να αντιληφθεί τα ιστορικά της καθήκοντα εγκυμονεί κινδύνους και για την ενότητα των τεσσάρων πρεσβυγενών Πατριαρχείων .

Το υπόμνημα αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις για την συνεχόμενη κρίση στο Πατριαρχείο αλλά και για τον νέο ξεσηκωμό που αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες αγιοταφιτών, που κατάλαβαν το εγκληματικό τους λάθος να γίνουν
πιόνια στα χέρια επιτήδειων που επιθυμούσαν την αποσταθεροποίηση του Πατριαρχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

BriefingNews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *