Τρισέ: Χρειάζεται προσοχή με τα προγράμματα λιτότητας

Αισιόδοξος για το θέμα της Κύπρου ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ
Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής
Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε σήμερα πως οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι «εξαιρετικά προσεκτικοί» όταν επιβάλλουν «θεραπείες» λιτότητας, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί» όταν είναι να ζητήσουμε θυσίες από τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου διάσωσης, δήλωσε ο Τρισέ προς την εφημερίδα «Ουόλ Στριτ Τζέρναλ» στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Χονγκ Κονγκ.

«Όμως λαμβανομένης υπόψη της εξαιρετικής ιδιαιτερότητας της Κύπρου (…), πιστεύω πως όποια κι αν είναι η λύση που θα επικρατήσει, μια μετάδοση θα ήταν αδικαιολόγητη», δήλωσε ο Τρισέ, υπογραμμίζοντας πως η έκθεση των κυπριακών τραπεζών αντιπροσωπεύει σχεδόν επτά φορές το ΑΕΠ της χώρας.

Παρά τις δυσκολίες των Βρυξελλών να βρουν μια συναίνεση με τη Λευκωσία, «η βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει (την Κύπρο) είναι προφανής και είμαι πεισμένος για την ικανότητά τους να βρουν μια κατάλληλη λύση», δήλωσε ακόμη ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *