Παρτίδα πόκερ για πολύ γερά νεύρα η λίστα Λαγκάρντ

Του Πέτρου Κασιμάτη 

Η διαρροή των στοιχείων που είχε στην κατοχή του ο πρώην υπάλληλος της HSBC Χεβρέ Φαλτσιάνι – το περίφημο σκάνδαλο Swissleaks- ήταν στο στόχαστρο ενός ειδικευμένου πράκτορα της ΕΥΠ του κ. Σπ. εξ απορρήτων του τότε αρχηγού της μυστικής μας
υπηρεσίας Κ.Μπίκα.

Ο κ. Σπ. τοποθετήθηκε σε μια θέση ειδικά γι αυτόν στις Βρυξέλλες και ήταν μέχρι τώρα το αγνωστο πρόσωπο που χειρίστηκε το ποσόν του 1.200.000 ευρώ για να πάρει στα χέρια του την περίφημη λίστα!!!

Εαν ξεκινήσει η περίφημη έρευνα για την περιβόητη λίστα των Ελλήνων που είχαν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού και εκεί φύλαγαν με ασφάλεια τούς θησαυρούς τους , ε, τότε το όνομα του κ. Σπ. θα φιγουράρει στο φακό των τηλεοπτικών δελτίων.

Ο Σπ. έχοντας άμεση συνεργασία με την ηγεσία της ΕΥΠ έδινε καθημερινά πληροφορίες-σοκ για ποσά, χρηματιστηριακές αξίες, c.Ds αλλά και άλλες ακριβές πληροφορίες που αφορούσαν τούς υψηλούς ορόφους της ΕΥΠ αλλά και το Πρωθυπουργικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου που ενδιαφερόταν άμεσα για τα ονόματα της λίστας των Ελλήνων που είχαν στείλει τα λεφτά τους στα θησαυροφυλάκια της Ευρώπης και των φορολογικών παραδείσων.

Ο κ. Σπ. είναι σε θέση να καταθέσει ότι

– τα 200.000 ευρώ ελήφθησαν από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ!!!

– το 1.000.000 ευρώ δόθηκε από άγνωστη πηγή

κι ακόμη τη βεβαιότητα ότι η λίστα δόθηκε χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

Τα ερωτήματα που είναι κρίσιμα αφορούν

-τι αλλο γνωρίζει ο κ. Σπ;

– Γιατί αναλώθηκαν τα παραπάνω ποσά αφού η λίστα διατέθηκε δωρεάν;

Εαν ξεκινήσει την ερευνά της η εξεταστική επιτροπή για το επίμαχο σκάνδαλο, ο διπλωμάτης Κων. Μπίκας (εξ απορρήτων του ΓΑΠ) θα κληθεί από το Λονδίνο όπου είναι πρέσβης να δώσει πειστικές απαντήσεις για όσα γνωρίζει (εαν γνωρίζει) για το τζογάρισμα κάποιων με τα c.Ds αλλά και ο Σπ. ο επι δύο χρόνια ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες σε ειδική αποστολή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *