25 Φεβρουαρίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

Ραχήλ Μακρή: Προδότες και δοσίλογοι όσοι υποστηρίζουν ΝΔ ΠΑΣΟΚ

“Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταλόγισε σε συνδικαλιστές ότι…

είναι «δωσίλογοι» και «προδότες» λέγοντας ότι θα έρθει η ώρα που «θα τους κρεμάσουνε”.
Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αντεγκλήσεις…

συνδικαλιστών μεταξύ τους και με την εκπρόσωπο τωνΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή η οποία κατήγγειλε ως προδότες και δοσίλογους όσους υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα εσωτερικές τριβές στο συνδικάτο προκαλούνται αναφορικά και με την οικονομική κατασταση της ΓΕΝΟΠ και τον τρόπο κάλυψης του ελλείμματος της Ομοσπονδίας, με τους εκπροσώπους πολλών Σωματείων να διαφωνούν με την πρόταση της διοίκησης για εκχώρηση μέρους της συνδικαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, κ. Α. Αθανασόπουλος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το προεδρείο έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Μ. Παπαδόπουλο πριν από τον ίδιο. Ο κ. Παπαδόπουλος προσφέρθηκε να παραχωρήσει τη θέση του, ωστόσο τα πνεύματα είχαν οξυνθεί με την κα Μακρή να καταγγέλει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ότι διέλυσαν τη ΔΕΗ και να αποχωρεί από το συνέδριο μετά από αντεγκλήσεις με τους συνδικαλιστές που διαμαρτυρήθηκαν για τους χαρακτηρισμούς.

Το προεδρείο του συνεδρίου σε δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς “προδότες και δοσιλογοι” και έκανε λόγο για φραστικό εκτροχιασμό.

Στο μεταξύ, πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ έχουν ζητήσει να γινει έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας καθώς το έλλειμμα – σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών – μπορεί να φθάνει σε 1,3 εκατ. ευρώ. Στο ποσο αυτό περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη ΓΕΝΟΠ από το ΣΔΟΕ πριν από 5 χρόνια, της ταξης των 40.000 ευρώ το οποίο δεν πληρώθηκε με αποτέλεσμα σήμερασήμερα με τις προσαυξήσεις να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Πολλά σωματεία δεν δέχονται επίσης πρόταση της διοίκησης για αύξηση της εισφοράς προς τη ΓΕΝΟΠ, ούτε την παρακράτηση της απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων.

Οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών στην έναρξη του συνεδρίου τάσσονται κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με την πώληση του 66% των μετοχών της θυγατρικής που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς (ο διαγωνισμόςδιαγωνισμός προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα) και της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ” που ακολουθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Σημειώνεται επίσης η σύσταση του εκπροσώπου της διοίκησης της ΔΕΗ στο συνέδριο, γενικού διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων της επιχείρησης κ. Γ. Δαμάσκου, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής συμβασης εργασίας καθώς η ισχύουσα λήγει τον Ιούνιο του 2015 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους λήγει η μετενέργεια.

hnewsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *