Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Γ.Χατζηθεοδοσίου με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Επικεφαλής της Ομάδας Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ.Δραγασάκη

Με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Επικεφαλής της Ομάδας Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Δραγασάκη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου την….

Παρασκευή 7 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέλυσε την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας πως συνθέτουν ένα «εκρηκτικό μείγμα» για την πραγματική οικονομία η υψηλή φορολογία, τα επώδυνα πρόστιμα και η έλλειψη ρευστότητας. Ο κύριος Χατζηθεοδοσίου επισήμανε τον κίνδυνο ακόμη περισσότερων» λουκέτων στην αγορά αν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν ικανοποιήσουν την επιτακτική ανάγκη των επιχειρήσεων για κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις αλλά και για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών. Τόνισε επίσης την αδυναμία χιλιάδων ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, γεγονός που τους αφήνει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ταυτόχρονα απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Ο κύριος Δραγασάκης ανέφερε πως αποτελεί και εκπεφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Ε.Ε.Α για την ανάγκη νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, η οποίο θα προβλέπει πολλές δόσεις, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη. Συμφώνησε επίσης ότι το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα των επιχειρήσεων αποτελεί η έλλειψη ρευστού, επισημαίνοντας την υποχρέωση που έχουν οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη χιλιάδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Υπογράμμισε επίσης ότι η υψηλή φορολογία και τα δυσανάλογα φορο – πρόστιμα πρέπει να εκλογικευθούν και να είναι ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Ο κύριος Δραγασάκης υπερθεμάτισε στη θέση του Ε.Ε.Α ότι πρέπει έμπρακτα να στηριχθεί και να αναδειχθεί ο Επιμελητηριακός Θεσμός και τάχθηκε κατά του μέτρου άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα Επιμελητήρια από το 2015, λέγοντας ότι η θέση αυτή εντάσσεται στις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κύριος Δραγασάκης αποδέχθηκε πρόταση του Προέδρου του Ε.Ε.Α για συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με τη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Η συνάντηση θα καθορισθεί σύντομα με νεώτερη συνεννόηση των δύο πλευρών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *