Τα φαξ που εμπλέκουν δικηγορικό γραφείο σε υποκίνηση στάσης στις φυλακές

Δύο φαξ σε κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας προκάλεσαν την εισαγγελική εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν…
δικηγορικό γραφείο της Αθήνας υποκινεί κρατούμενους σε στάση εν όψει της λειτουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, στην οποία θα με ταχθούν εκεί βαρυποινίτες.
Τα δυο φαξ απευθύνονταν, το ένα σε Έλληνα κρατούμενο και το άλλο σε αλλοδαπό, ξάδελφο του κακοποιού Μαριάν Κόλα, που είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με αλλά 11 άτομα και είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Τα έγγραφα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο τα έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία και αμέσως έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αναμένεται καταρχάς να διακριβωθεί αν το τηλέφωνο που αναγράφεται στα φαξ αντιστοιχεί όντως στο γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και αν αυτό είχε σχέση με τους δυο κρατουμένους των φυλακών Κέρκυρας, που φέρονται ως παραλήπτες.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει αν υπάρχει πρόκληση τέλεσης κακουργημάτων, όπως είναι προτροπή κρατουμένων σε στάση, κ.λ.π. και εάν ναι από ποια πρόσωπα.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *