Ψωμί σικάλεως εναντίον λευκού

Πολλοί φίλοι και άτομα “που ξέρουν” από διατροφή συχνά μας προτείνουν όταν κάνουμε δίαιτα να προτιμούμε το ψωμί σικάλεως γιατί τάχα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες και βοηθάει σημαντικά στο αδυνάτισμα. Στη πραγματικότητα αυτό όμως δεν ισχύει και τόσο.

Η αλήθεια είναι ότι η θερμιδική διαφορά μετακύ των δύο τύπων ψωμιού είναι απειροελάχιστη, κάτι που μπορούμε εύκολα να το διαπιστώσουμε διαβάζοντας τα ταμπελάκια στα συσκευασμένα ψωμιά.

Παρόλ’αυτά, το ψωμί σικάλεως έχει κάποια άλλα πλεονεκτήματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά είτε βρισκόμαστε σε δίαιτα είτε όχι!

Κατ’ αρχήν,  το ψωμί σικάλεως συγκριτικά με το κλασσικό λευκό ψωμί που όλοι ξέρουμε έχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες (μέχρι και 400 % παραπάνω!). Οι extra φυτικές ίνες βοηθούν την χοληστερίνη, στη λειτουργία του εντέρου και προκαλούν αίσθηση κορεσμού, και έτσι τρώμε λιγότερο.

Επίσης το ψωμί σικάλεως έχει δύο φορές περισσότερο μαγνήσιο και περισσότερες βιταμίνες Β1 και Β2, ενώ πολλές ανεξάρτητες έρευνες έχουν δείξει ότι σε αντίθεση με το λευκό δεν αυξάνει το σάκχαρο του αίματος.

Τέλος, το ψωμί σικάλεως έχει και πολύ λιγότερο αλάτι, που είναι πολύ σημαντικό για διάφορες ευπαθείς ομάδες, π.χ. για όσους υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.

http://www.adinatisma.com/2013/02/sikalis-vs-polisporo-vs-leuko-psomi.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *