20 Φεβρουαρίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

Πυρά Γλέζου-Δούρου για δημοσίευμα

Για «αποσπασματική ανάγνωση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ» κάνουν λόγο με κοινή δήλωσή τους ο Μανώλης Γλέζος και η Ρένα Δούρου, με αφορμή αναπαραγωγή αποσπάσματος του βιβλίου της κ. Δούρου, σχετικά με την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει.

Στη δήλωσή τους παραθέτουν το σχετικό απόσπασμα του μεταξύ τους διαλόγου, που υπάρχει στο βιβλίο.

Ειδικότερα, στη σελίδα 253 αναφέρεται:

«Ρένα Δούρου: Όταν ξεκινήσαμε αυτόν το διάλογο (σσ: τον Ιανουάριο του 2011), μιλούσαμε για την αγανάκτηση, για την οργή, τα κινήματα, τον ρόλο της Αριστεράς. Και αρχίσαμε τη συζήτηση εξετάζοντας τη δυνατότητα διαλόγου μεταξύ εσού, του Ινγκράο, του Εσέλ. Τότε μου έλεγες ότι η Αριστερά έμοιαζε ανέτοιμη. Τώρα, μετά από λίγους μήνες (σσ: άνοιξη του 2012), από την ανέτοιμη Αριστερά, την οργή και την αγανάκτηση μιλάμε για διακυβέρνηση.

Μανώλης Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι έτοιμος; Δεν θα πω “όχι” (…). Αλλά θα πω “ναι” γιατί πάντοτε η πείρα διδάσκει ότι μέσα στη ζωή, μέσα στους αγώνες, γεννιέται και θεμελιώνεται το καινούριο».

«Είναι φανερό ότι η συντάκτρια του άρθρου σταμάτησε την ανάγνωση του βιβλίου εκεί όπου βόλευε για την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η αποσπασματική ανάγνωση έχει τα όριά της. Αυτά της αλήθειας» αναφέρουν στη δήλωσή τους ο Μ. Γλέζος και η Ρ. Δούρου.

nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *