Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, με την άρνησή τους να παραδώσουν τα …
κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως αύριο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.Τα πολυιατρεία, θα παραµείνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στο «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης – Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Αύριο στις 9 το πρωί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο. Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:30 αύριο το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία στην Αττική και την επαρχία.

Στον Δήμο Ζωγράφου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αύριο Δευτέρα και ώρα 8 το πρωί στο πρώην ΙΚΑ Ζωγράφου για να αποτραπεί το κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ εμποδίζοντας τους ελεγκτές να κάνουν την απογραφή.

Σε αυτό το κάλεσμα έχουν προχωρήσει τόσο ο Δήμος Ζωγράφου που εξέδωσε και δελτίο τύπου όσο και οι όσο και άλλοι φορείς της πόλης του Ζωγράφου όπως η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου,η παράταξη Μαζί για την πόλη μας, η δημοτική πρωτοβουλία Αγαπώ Ζωγράφου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου καθώς και άλλοι πολλοί.

Την εκδήλωση αυτή στηρίζει και το Zografou.Net που έχει προχωρήσει σε κάλεσμα μέσω της κοινότητας του στο facebook που αριθμεί πάνω από 11.200 μέλη – http://www.facebook.com/zografou.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *