Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ” ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εμβρόντητος είδα τη φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση ότι το Πατριαρχείο Σερβίας τελεί ομαδικό βάπτισμα με ραντισμό;;;!!!

Γιατί;;;
Προσχώρησε στον Παπισμό;

Εδώ οι ιεραπόστολοι στη Αφρική, με τα ανύπαρκτα μέσα, έχουν φτιάξει βαπτιστήρια για ενήλικες και οι Σέρβοι αφήνουν τα παιδιά τους….
να πάνε στο Δημοτικό σχολείο ή και στο Γυμνάσιο για να τα βαπτίσουν και τελικά ούτε και τότε δεν τελούν βάπτισμα!

Αρκούνται στο ραντισμό!!!

Ετριβα τα μάτια μου από έκπληξη όταν διάβασα την είδηση και είδα τη φωτογραφία.

Ζήτησα να μάθω περισσότερα – από λίαν ενημερωμένο πρόσωπο – που μου είπε ότι την παπική αυτή συνήθεια οι Σέρβοι την έχουν από την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας (1717 – 1780)!!! και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να καταργηθεί.

Καλά!

Γιατί γίνεται απλά προσπάθεια και δεν λαμβάνονται άμεσα δραστικά μέτρα, όπως αυτά που λήφθηκαν για την εκθρόνιση και καθαίρεση του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου;

Αλλά τι μέτρα να ληφθούν όταν ο κληρικός που τέλεσε το ράντισμα (όχι βάπτισμα) είναι ο βοηθός επίσκοπος του Πατριάρχη των Σέρβων;

Κατά τα άλλα το Πατριαρχείο Σερβίας ακολουθεί, με θρησκευτική ευλάβεια – μη σας περάσει από το μυαλό τίποτα διαφορετικό -, την περί ορθοδόξου Οικουμενισμού και όχι της Γενεύης και της Κωνσταντινούπολης διδασκαλία του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.!!!

Και όποιος θέλει φυσικά το πιστεύει. Και για να ακριβολογούμε μόνον οι εκ γενετής τυφλοί – που δεν μπορούν να δουν τη φωτογραφία – μπορούν να πιστέψουν την περί ορθοδόξου οικουμενισμού πορεία της Σερβικής ιεραρχίας.

Πατέρες και αδελφοί! Σας διαβεβαιώνω με κάθε ειλικρίνεια. Αν δεν έβλεπα τη φωτογραφία με τα μάτια μου δεν θα πίστευα το ρεζιλίκι.

Αφήνουν τα παιδιά τους να ενηλικιωθούν για να τα βαφτίσουν (όπως ακριβώς οι Παπικοί), αλλά και τότε ακόμη τα ραντίζουν! Οπως ακριβώς οι Παπικοί!

Και ο μεν Μακαριότατος Σερβίας – μας διαβεβαίωσε ο Αγιος Μαυροβουνίου, – είναι αφελής και λέγει και κάνει πράγματα χωρίς να συνειδητοποιεί τις συνέπειες.

Οι Σεβασμιότατοι πρώην Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, Μπάτσκας, κτλ. όμως ούτε αφελείς είναι, ούτε άμοιροι θεολογικής παιδείας.

Γιατί δεν επιτελούν το χρέος τους;

Αλλά ας μας επιτραπεί το ερώτημα. Ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος γνώριζε ασφαλώς ότι τους δύο τελευταίους αιώνες γινόταν αυτό το φρικτό ατόπημα.

Σε ποιες παραστάσεις προέβη για να σταματήσει;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

 1. Ανώνυμος

  Ο Νικολάκης γράφει
  Γιατί άμα βούταγε όλη στό νερό τότε θά βαπτίζονταν καλλύτερα ρέ δέν αφήνετε τό δούλεμα στόν κόσμο εσείς οί θρησκόληπτοι πού από τήν ημέρα πού γεννιέται τόν κάνετε πλύση εγκεφάλου τόν άνθρωπο μέ τά θρησκευτικά σας .Οί θρησκείες είναι ένα κατασκεύασμα τών ανθρώπων γιά τή χειραγώγηση τών λαών.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Τι ραντισμό κ.Παναγιώτη;
  Κανονικό λούσιμο βλέπω εγώ.
  Ολόκληρη κανάτα της άδειασε στο κεφάλι.
  Αν την τσιτσίδωναν και την έβαζαν στην κολυμβήθρα, οι πιστοί θα τόριχναν στο μπανιστήρι και θα σκανδαλιζόντουσαν.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΡΕ Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΗΤΗΜΕΝΗ ΕΝΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ!!!!

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Τελεβάντε, είσαι άσχετος. Εδώ και δεκαετίες η Εκκλησία της Ρουμανίας και Σερβίας βαπτίζει με ραντισμό, όπως και η Μια Εκκλησία μέχρι την πρώτη χιλιετία. Μας έπρηξες με το να βλέπεις παντού οικουμενιστές. Βρες καμιά γκόμενα να στανιάρεις ή, καλύτερα, βρες καμιά δουλειά.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Εμείς στο χωριό μου βαπτιζόμαστε μέσα σε πιστοντουζιέρα !!! Και θυσιάζουμε χριστιανούς στην πλατεία πριν την τελετή

  Reply
 6. Παναγιώτης Τελεβάντος

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ.

  ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΑΤΡΑΧΑΚΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ.

  ΚΛΗΡΙΚΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΒΩΜΟΛΟΧΟ.

  ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.

  ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣEI Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

  Reply
 7. vomoloxius

  Ο Ελληνισμός βογγάει κάτω από την ταφόπλακα των 1.700 χρόνων. Είναι τραγικό το φαινόμενο της σημερινής ελλαδικής εξουσίας με τους τρόπους ελέγχου των απόψεων και σκέψεων Δυστυχώς αυτοί έχασαν την ικανότητα να νιώσουν την αλή­θεια, διότι τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης[Τελεβάντος] ρίχνουν χωρίς διακοπές στην αγορά ιδεών τα νεφελώδη τους προϊόντα.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *