ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Μην πετάξετε καμία απόδειξη

Δεν φαίνεται να γλιτώνουν την αύξηση του ΦΠΑ τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων…

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Βαλαβάνη στην
πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, νησιά όπως για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη, αναμένεται να υπαχθούν στους κανονικούς συντελεστές ΦΠΑ 23% και όχι στους μειωμένους κατά 30% που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εξήγησε: «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά όσον αφορά τον ΦΠΑ, όπως το να πάει η Μύκονος και η Σαντορίνη στο ίδιο καθεστώς που ισχύει στην Κρήτη, δηλαδή στους κανονικούς συντελεστές. Αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η άγονη γραμμή».

Είπε ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις για επιβράβευση από φέτος των φορολογούμενων που συγκεντρώνουν αποδείξεις γι’ αυτό και θα πρέπει να τις κρατήσουν όλες.

Αφησε ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων σε ποτά και τσιγάρα αλλά όχι στα καύσιμα.

Υπάρχουν “κενά” στο φορολογικό

Υπάρχουν κάποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά και πληροφορίες για τη λίστα με τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν στη φορολογία.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Newsit, δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα ανέβει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ή τι θα γίνει με το επιπλέον αφορολόγητο για τα τέκνα.

Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν περισσότερες κλίμακες φορολόγησης ώστε να αυξηθεί ο φόρος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, όμως και εδώ δεν έχουν διευκρινιστεί τα ποσά.

Όλα δείχνουν ότι πρέπει πρώτα όλα τα παραπάνω να περάσουν από τον έλεγχο των τεχνικών κλιμακίων, του Brussels Group και φυσικά να εγκριθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup.

Θα προηγηθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworkingroup όπου αναμένεται να εξεταστεί εξινυχιστικά η λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και ίσως έτσι αποδειχθουν προφητικές οι δηλώσεις Σουλτς περι συμφωνίας έως το τέλος της εβδομάδας και ξεμπλοκαρίσματος των χρημάτων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *