ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΑΛΛΑ ΗΠΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ…

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗ BILD: ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΟΙΜΟΣ -ΑΘΗΝΑ

Συμφωνούμε απόλυτα ως προς την έξοδο από την ευρωζώνη, διαφωνούμε όμως κάθετα στην παραμονή μας στην Ε.Ε.

Πρέπει να αποχωρήσουμε και από εκεί παίρνοντάς τους και τον τίτλο “Ευρωπαϊκή” ο οποίος μας ανήκει.
Μέσα στην Ε.Ε. είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα με συνθήκες σαν της Σέγκεν, του Μάαστριχ, της Λισαβόνα και του Δουβλίνου (2). Μόνο έξω από αυτή την φωλιά των ερπετών μπορούμε να υπάρξουμε ως ανεξάρτητο κράτος!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΗΝ BILD

Σε συνέντευξή του στην Bild, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και «ένας από τους σπουδαιότερους συμβούλους του Έλληνα πρωθυπουργού», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, επαναλαμβάνει τη θέση του για κούρεμα χρέους και ταχεία έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο καθηγητής Οικονομίας και αρθρογράφος του Guardian αποκαλεί ιστορικό λάθος την Ευρωζώνη που σχετίζεται άμεσα με τη γερμανική μισθολογική πολιτική. «Η Ευρωζώνη δεν έφερε κανένα όφελος στο γερμανικό λαό – με εξαίρεση ίσως τον τομέα της απασχόλησης. Τα εισοδήματά τους, οι πραγματικοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας παρέμειναν στην ίδια άσχημη κατάσταση για 15 χρόνια».

Για το πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, ο Έλληνας βουλευτής τονίζει: «Πρώτα απ’όλα η πολιτική λιτότητας πρέπει να τερματιστεί. Αυτήν την πολιτική ακολουθούμε εδώ και πέντε χρόνια. Αλλά αυτή η πολιτική έχει αποτεύχει. Εκτός αυτού διαπιστώσαμε πως κατέστη αδύνατο να υπάρξει ευθυγράμμιση στην πολιτική της ευρωζώνης. Γι’ αυτό για εμένα ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός της εξόδου από την Ευρωζώνη. Κάτι που πρέπει να γίνει κοινή συναινέσει με την Ε.Ε και να γίνει ομαλά. Χωρίς αναταραχή. Χωρίς αγώνα, χωρίς να ”ανοίξει μύτη”»

«Το τίμημα της εξόδου είναι ένα κούρεμα χρέους. Αυτό είναι απαραίτητο για τη χώρα μας. Και γι’αυτό η έξοδος πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο, η ΕΚΤ να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία και τις ελληνικές τράπεζες. Το κόστος γι’αυτό θα είναι αμελητέο», αναφέρει ο κ. Λαπαβίτσας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *