Ενας… ιππότης με ποδήλατο!

ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΒΔΕΛΑ


Ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι ένας αθλητής ο οποίος σε κερδίζει με την προσωπικότητά του. Ευγενικός, απλός, με χιούμορ και με ζήλο για διακρίσεις. Ενας… ιππότης με ποδήλατο. Πόντιος στην καταγωγή και παιδί αθλητικής οικογένειας (ο πατέρας του, Παύλος, ήταν αθλητής του στίβου στον ΠΑΟΚ). Δεν μπορούσε λοιπόν αυτός ο…
ιππότης να μην ανήκει στο «Δικέφαλο». Κυκλοφορεί ανάμεσά μας και κανένας δε γνωρίζει ότι πρόκειται για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στην ποδηλασία (1η θέση στην Κολομβία) και αυτό γιατί η ποδηλασία -δυστυχώς- δεν είναι ένα διαδεδομένο άθλημα στην Ελλάδα. «Γνωρίστηκα με την… επίσημη αγαπημένη μου (ποδηλασία) σε ηλικία 15 ετών. Προηγούμενα είχα περάσει από πολλά αθλήματα. Τα αποτελέσματά μου δεν ήταν για να μείνω στο μίζερο ελληνικό περιβάλλον. Οταν τελείωσα την κατηγορία των Εφήβων και πέρασα στη Νέων, με τη συμπαράσταση της οικογένειάς μου πήγα στην Ιταλία, στο Μπέργκαμο, και αγωνίστηκα για τρία χρόνια στην Μπεργαμάσκα. Φοβερή σχολή. Τα τελευταία τρία χρόνια ως επαγγελματίας στην Ελλάδα αγωνίζομαι για την SP Tableware. Ετσι κάνω αυτό που μου αρέσει και παράλληλα κερδίζω χρήματα στο εξωτερικό. Από την Ελληνική Ομοσπονδία δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Αν στηριζόμουν στην ΕΟΠ, θα αγωνιζόμουν μόνο για τον ΠΑΟΚ, με την ιδέα του οποίου μεγάλωσα».
Οταν η κουβέντα μαζί του πήγε στο ντόπινγκ, το πρόσωπό του συννέφιασε. «Η ποδηλασία είναι απροστάτευτη. Οποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ενα θα σας πω: Μόνον οι ποδηλάτες διαθέτουν βιολογικό διαβατήριο όπου αναφέρονται όλες οι ορμόνες, οι εξετάσεις αίματος ακόμη και τεστ DNA», είπε εκνευρισμένος κι έκλεισε το θέμα.
«Ούτε… σεναριογράφος»
Στον πρόσφατο 17ο Διεθνή Γύρο της Ελλάδας τη γαλάζια φανέλα του νικητή πήρε ο Γερμανός Σάφερ. Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε την πρωτιά για 5″. Τέσσερα σκασμένα λάστιχα και μία πτώση τού στέρησαν τη δυνατότητα να «χτυπήσει» το Γερμανό στον τερματισμό. «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί πήγα για την πρωτιά, αλλά η τύχη μού γύρισε την πλάτη. Ούτε σεναριογράφος μπορούσε να γράψει τέτοιο επεισόδιο. Βασικά έχασα την τρίτη μέρα, όταν οι δύο Γερμανοί έκαναν αντικανονικό παιχνίδι τακτικής, ο ένας κέρδισε το ετάπ κι ο άλλος με έκλεισε. Πήρε ο Σάφερ 10″ (μπόνους νικητή) και κέρδισε όλο το γύρο. Την επομένη τα τέσσερα σκασμένα λάστιχα συναθλητών με άφησαν μόνο με δέκα Γερμανούς και μου στέρησαν τη δυνατότητα να κάνω «παιχνίδι»».
Ο Γιάννης Ταμουρίδης προτρέπει τα παιδιά να ασχοληθούν με την ποδηλασία, αρκεί να ανήκουν σε οργανωμένο σωματείο. «Ξέρω ότι οι γονείς φοβούνται, διότι τα παιδιά τους είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο. Ομως όταν ανήκουν σε σωματείο, μηδενίζονται οι πιθανότητες ατυχήματος. Είμαστε τυπικοί με τον ΚΟΚ, αλλά δε μας σέβονται. Το ποδήλατο σου δίνει ελευθερία. Αισθάνεσαι ανεξάρτητος και οι εναλλαγές των παραστάσεων σε γεμίζουν. Η ποδηλασία είναι η καλύτερη προβολή για μία χώρα. Σε ένα γύρο προβάλλονται οι ομορφιές της χώρας όπου διεξάγεται και προσελκύονται τουρίστες. Η Τουρκία διοργανώνει αγώνα α’ κατηγορίας και τον προβάλλει μέσα από το Eurosport 1, ενώ όλη η διαδρομή είναι στα παράλιά της. Ο γύρος της Ελλάδας για πέντε χρόνια ήταν »στον πάγο». Δε γνωρίζω το λόγο. Ομως έστω και αργά κατάλαβαν το λάθος τους», υπογράμμισε.

http://podilatakias.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    συγχαρητηρια μεγαλε!συνέχισε ακάθεκτος και συνέχισε να μας κάνεις υπερήφανους παγκοσμίως!ένα μεγάλο μπράβο!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ…ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΠΙ….ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Εκτός από τη ΝΕΛΕ και το ΚΑΠΗ στο "Χατζόγλειο Σχολείο" στεγάζονταν :
    1. Φεστιβάλ ΟΛΥΜΠΟΥ
    2. Μέριμνα παιδιου
    3. ΚΕΚ ΝΕΛΕ
    4. ΚΕΚ ΓΓΕΕ
    5. Γραφείο ΑΔΕΔΥ
    6. Αίθουσα κινηματογράφου-θεάτρου-εκδηλώσεων
    7. Αίθουσα εκθέσεων

    ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ…ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΠΙ….ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *