Ήρθαν τα “μαντάτα” από τον ΟΟΣΑ

Ο ΟΟΣΑ που ολοκλήρωσε την έκθεσή του για την ποιοτική αξιολόγηση του Δημοσίου και απ’ ότι όλα δείχνουν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη….
δημοσιότητα τον Αύγουστο. Ο ΟΟΣΑ καταγράφει την έλλειψη ορθολογικών κριτηρίων στον τρόπο κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων από τις αποχωρήσεις, με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Μετά το ΔΝΤ, και ο ΟΟΣΑ βγάζει “κόκκινη κάρτα” στην κυβέρνηση για τις μετατάξεις προσωπικού χαμηλών προσόντων από τον ευρύτερο στον “στενό” δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την κρατική διοίκηση υπάρχουν αιχμές για το ΑΣΕΠ που πραγματοποιεί προσλήψεις με μεγάλη καθυστέρηση και προτείνεται η αλλαγή του συστήματος των προσλήψεων προκειμένου να πραγματοποιούνται σε συντομότερους χρόνους και να είναι πιο αποτελεσματικές.

Επίσης αναφέρεται ότι το προσωπικό στο ελληνικό Δημόσιο είναι “γερασμένο” σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού το 2000 το 23% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης ήταν 50 ετών, ενώ το 2009 το ποσοστό έχει ανέλθει στο 38%.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *