Σκέψεις από τους τίτλους των ειδήσεων…

Σερφάροντας στα Blog διαβάζω τις παρακάτω ειδήσεις που με οδηγούν μόνες τους σε κάποιες σκέψεις…
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, Λουκ Κόενε εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα από την εφαρμογή του προγράμματος …
λιτότητας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μπαρόζο ,«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βάλουν όλη τους την δύναμη ώστε να διασφαλιστεί ευρύτερη πολιτική στήριξη στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Είναι μεταρρυθμίσεις για το καλό του λαού και για το καλό της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει και αυτή το ίδιο για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα έλυνε τίποτε και θα σήμαινε «την αρχή του τέλους» της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Πιερ Ζουγέ, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AMF).
Ομπάμα-Μέρκελ: Αναγκαιότητα η στήριξη της Ελλάδας

Η οικονομική στήριξη της Ελλάδας και η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί αναγκαιότητα για τη διατήρηση της σταθερότητας του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που παραμένει ευάλωττο, συμφώνησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και η Αγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ
Σαρκοζί και Μέρκελ συμφώνησαν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα να βασιστεί πάνω στους όρους της συμφωνίας της Βιέννης, παρά τις αρχικές διαφωνίες τους για τη συμμετοχή των ιδιωτών. Σε κοινή δήλωση τους για την κρίση στην…
Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την έκβαση της κρίσης που απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: “ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ”
«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να δεχθούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο», τόνισε, σχολιάζοντας τη φημολογία ότι η απόφαση ενδέχεται να αναβληθεί.

«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;»
Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος, Allen Mattich.
«Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος.»

Δηλαδή για να «σωθούμε» και να «σώσουμε» την ΕΕ πρέπει να δανειστούμε με επαχθείς όρους και τοκογλυφικούς τόκους να χρωστάνε και τα τρισέγγονα μας, να δεχθούμε το μνημόνιο ένα αλλά και το μεσοπρόθεσμο, να δεχθούμε μειώσεις μισθών, συντάξεων, να κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις, να απολυθούν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι και η ανεργία να πάει στα ύψη, να ξεπουλήσουμε όλη την δημόσια περιουσία, να γίνουν περικοπές παντού και να δεχτούμε φοροκαταιγίδα από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να δεχθούμε να σπιτώσουμε και να περιθάλψουμε όλους τους λαθρομετανάστες, συγχρόνως δε να συντηρούμε τον μεγαλύτερο αναλογικά στρατό στην Ευρώπη για την πιθανότητα να έχουμε πόλεμο με την Τουρκία και να αγοράζουμε από αυτούς που μας δανείζουν και πρέπει να σώσουμε όπλα και οπλικά συστήματα.

Δηλαδή και κερατάς και δαρμένος.
Ε! Πολύ τους πάει!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *