Τρεις ιστορίες μνημονιακής τρέλας!…

Φωτογραφία για Τρεις ιστορίες μνημονιακής τρέλας!...Γράφει ο Μαγια

Η απάντηση για την …
εξαφάνιση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, που έπληξε στην καρδιά το… καταρρέον πελατειακό πολιτικό σύστημα, βρίσκεται μέσα στην ίδια τη λίστα. Στα ονόματα των εντιμότατων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετική τράπεζα HSBC.

Οι αφελέστεροι θεωρούν ότι έγινε «κουκούλωμα» των φοροφυγάδων. Οι πιο «πονηρεμένοι» έχουν την άποψη ότι, οι λίστες αξιοποιήθηκαν για τον εκβιασμό πολιτικών αντιπάλων και οικονομικών παραγόντων.

Ποιοι επιχειρηματίες από αυτούς που μάζευαν προεκλογικά τους υπαλλήλους τους και τους εκβίαζαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., περιλαμβάνονται στη λίστα;

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι μόνο θυμηδία και σκωπτικά σχόλια προκάλεσε ο ισχυρισμός του υπερφίαλου με την απίστευτη ευκολία στις σοφιστείεςκαι τις δοκησισοφίες, Βενιζέλου, ότι δήθεν «γίνεται απόπειρα διάλυσης του θεσμικού ιστού της χώρας και της παράταξης» μέσω της κριτικής που ασκείται στους χειρισμούς του, που οδήγησαν στην …εξαφάνιση της λίστας.

Οι καθεστωτικοί πολιτικοί πρόσφεραν στους εχθρούς της Δημοκρατίας μια ακόμα καλή ευκαιρία για να την αμφισβητήσουν. Η Χρυσή Αυγή έπραξε στη Βουλή ό,τι ακριβώς περιμένουν από εκείνη οι υποστηρικτές της. Έβαλε τις φωνές στους “κλέφτες”, απαίτησε και υποσχέθηκε “κάθαρση”. Δεν πρόσεξα εάν ήταν παρών ο αυτοαθωωθής πρόεδρος Μειμαράκης, για τον οποίο -ειρήσθω εν παρόδω- ουδέν κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ζητήσει την αποπομπή του (αχ, Σύριζα πέρασε κι αυτή η πρόκληση…).

Κατά τα λοιπά, ο Σαμαράς, θα υποδεχτεί στο …«γερμανικό προτεκτοράτο» την Α. Μέρκελ, «όπως αρμόζει στον ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και φίλης χώρας»Α, άδραξε την ευκαιρία να προειδοποιήσει ότι, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι. Αλλωστε αυτό το προνόμιο ανήκει στη Διαπλοκή και τους ποικιλώνυμους ληστές με τα λευκά κολάρα…. Πρόσθεσε, δε, πως «η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αξιοπιστία και τη σωτηρία της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός και η μνημονιακή παρέα, που τον σιγοντάρει θα επιμείνουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και να αυξάνουν τους φόρους. Δηλαδή, να χρεοκοπούν τη χώρα και την κοινωνία!

Ερώτημα: Εμείς, ο λαός, πως θα υποδεχτούμε την …αυτοκράτειρα; Ελπίζω, όχι ως μελλοθάνατοι!…
Tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *