Ρώσοι στρατιώτες εκδίωξαν ουκρανούς συνοριοφύλακες

Καταγγελίες συνοριοφυλάκων από μονάδα στην ανατολική Κριμαία

Ουκρανοί συνοριοφύλακες δήλωσαν σήμερα ότι κάποιοι από τους άνδρες της υπηρεσίας…
εκδιώχθηκαν από τη μονάδα τους στην ανατολική Κριμαία από ρώσους στρατιώτες οι οποίοι κατέλαβαν τις κατοικίες τους και τους ανάγκασαν να βγουν έξω στη μέση της νύχτας με τις οικογένειές τους.

Προς το παρόν οι καταγγελίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

«Επιθετικά ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν μια μονάδα της υπηρεσίας συνοριοφυλάκων στο Σκολκίν, εκδιώκοντας τις οικογένειες των ουκρανών συνοριοφυλάκων», αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

«Ένοπλοι ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στη μονάδα τη νύχτα. Κατά την εισβολή επιτέθηκαν σε έναν αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος προσπάθησε να αντισταθεί και κατέσχεσαν τα όπλα που βρίσκονταν στη αποθήκη. Οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στα διαμερίσματα όπου ζουν οι οικογένειες», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Οι Ρώσοι κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα του διοικητή της μονάδας, της συζύγου του και άλλων αξιωματικών. Ζήτησαν από όλους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να εγκαταλείψουν το κτίριο. Αυτή τη στιγμή η μονάδα είναι κατειλημμένη από τους ρώσους στρατιώτες», υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ρωσικές δυνάμεις χωρίς διακριτικά έχουν περικυκλώσει ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία μετά την κατάληψη της ουκρανικής χερσονήσου από τη Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυροβολισμών, αλλά μόνο έντονες αντιπαραθέσεις στις βάσεις, καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι πολύ λιγότεροι από τους Ρώσους και δεν έχουν προβάλει αντίσταση.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *