Β.Παπαγεωργόπουλος:Μαθητές εμπορεύματα και παιδεία με εκπτώσεις έφερε το Μνημόνιο!

«Την ουσιαστική κατάργηση των υφιστάμενων αθλητικών σχολείων και των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων επιβεβαίωσε το Υπουργείο Παιδείας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης B.Παπαγεωργόπουλος σε συνέχεια απάντησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ψήφισμα της ΤΕΔΚ για το σχολικό αθλητισμό. «Πιο συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε ως δικαιολογία για την αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών τάξεων ότι δήθεν ήταν….
αντιπαραγωγικά. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι στο βωμό των περικοπών και του Μνημονίου θυσιάστηκαν τα όνειρα πολλών μαθητών για διάκριση στα σχολικά πρωταθλήματα, καθώς αυτά διακόπηκαν στη μέση με τεράστιο ψυχολογικό κόστος για τους μαθητές – αθλητές.» υπογράμμισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

«Καμία απάντηση, εξάλλου, δεν λάβαμε για τις περικοπές στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών, επιβεβαιώνοντας έτσι τη μεγάλη μείωση των κονδυλίων της ΣΑΤΑ Σχολείων και των λειτουργικών δαπανών Σχολείων το 2010 σε σχέση με το 2009 που έφτασε το 88% και 52% αντίστοιχα, όπως καταγγείλαμε στο σχετικό ψήφισμα της ΤΕΔΚ», προσέθεσε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης.

Vassilis Papageorgopoulos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *