Ο ΥπΕξ του Ισραήλ δηλώνει: “Ήταν μεγάλο λάθος μας να ζητήσουμε συγνώμη από την Τουρκία για το Μαβί Μαρμαρά”

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, την Παρασκευή περιέγραψε την απολογία της χώρας του στην Τουρκία, ως ένα «τεράστιο λάθος», σε σχέση με την απόφαση του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου να
εκφράσει «τη λύπη του», το 2013 για την αιματηρή επίθεση το 2010, στο πλοίο ‘Μαβί Μαρμαρά’,  κατά την οποία δέκα Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους από Ισραηλινούς κομάντος.

Οι δηλώσεις του Λίμπερμαν, έγιναν μετά την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από προγραμματισμένη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο, αποδίδοντας την απόφασή της στη συμμετοχή της ισραηλινής αντιπροσωπείας.

Η απόφαση της Άγκυρας, γράφει η ισραηλινή ειδησεογραφική πύλη Ynet,  όπως ανέφερε ο Λίμπερμαν, «αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο τεράστιο λάθος ήταν να ζητήσει (ο Νετανιάχου) συγνώμη από την Τουρκία».

«Όσο η σημερινή (τουρκική) ηγεσία, με επικεφαλής τον (πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν και οι συνεργάτες του, ελέγχουν την Τουρκία, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε ο Λίμπερμαν.

«Η διαχείριση του Ερντογάν ενδιαφέρεται μόνο να επιτίθεται κατά του Ισραήλ και πρέπει να αντιμετωπισθεί αναλόγως και να στεκόμαστε όρθιοι για τα συμφέροντα του Ισραήλ»,πρόσθεσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *