Ο Βαρουφάκης θέλει την Ελενα Παναρίτη εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Την συνεργάτιδά του, Ελενα Παναρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει ο Γιάννης Βαρουφάκης εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ο Θάνος Κατσάμπας, σημερινός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του στις αρχές του περασμένου Απριλίου, τρία 24ωρα μετά τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida η παραίτηση Κατσάμπα ήταν μάλλον προαναγγελθείσα, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να έχει στο πλάι του στις επαφές στην Ουάσινγκτον, τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντα του επί κυβερνήσεως του Λουκά Παπαδήμου τον Ιανουάριο του 2012, υπέβαλε ήδη την παραίτηση του αλλά θα παραμείνει στη θέση ως τις αρχές Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα επιθυμούσε να εκπροσωπεί τη χώρα στο Ταμείο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών, ο κ. Βαρουφάκης ενδέχεται να προτείνει την Ελενα Παναρίτη για την ανάληψη της θέσης της εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *