Φορολογικά αδικήματα και κράτος δικαίου στην χρεοκοπημένη και ανήμπορη να εισπράττει έσοδα Ελλάδα των μνημονίων.

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Ποινικολόγου

Η πολιτεία αδυνατούσα να εισπράξει τα φορολογικά έσοδα, τον Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων πού υπεκφεύγουν η υποβάλλουν ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις , έχει κατασκευάσει αυτόφωρα πλασματικά , ψευδοαδικήματα φορολογικά κυρίως πλημμεληματικού η κακουργηματικού χαρακτήρα, κατόπιν παρότρυνσης τού Εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου, συλλαμβάνονται όσοι οφείλουν στο…
δημόσιο ακόμη και άδικα λόγω σφάλματος τής διοίκησης, άνθρωποι διαπομπεύονται , διασύρονται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μεταγόμενοι δεσμώτες στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης η στον Ανακριτή αν πρόκειται για κακούργημα, προφυλακίζονται μετά τον θόρυβο πού προκαλούν τα Μ.Μ.Ε πού τρομοκρατούν τούς πολίτες να σπεύσουν να πληρώσουν επί τόπου τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Είναι αυτό κράτος δικαίου πού ευκαιριακά νομοθετεί, ανάλογα με τις περιστάσεις ποινικοποιεί διοικητικές παραβάσεις? Γιατί δεν επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις στους παραβάτες , γιατί δεν κατάσχονται οι περιουσίες των οφειλετών , δεν εκπλειστηριάζονται αυτές όπως θα έκανε νέας ιδιώτης δανειστής με τις διατάξεις του ΚΠΟΛΔ? Γιατί οι κατά τόπον Εισαγγελείς εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές και τα κελεύσματα αυτά και τα δικαστήρια επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε αδύναμους και ασθενείς συμπολίτες μας πού με τον απαγορευτικό αριθμό δόσεων πού προβλέπονται για μεγάλες οφειλές αδυνατούν να κάνουν ρύθμιση με υπέρογκες δόσεις?
Η Δικαιοσύνη πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη από τον ορυμαγδό αυτό ειδήσεων ότι συνελήφθη ο τάδε η ο δείνα επώνυμος και οδηγήθηκε στις φυλακές προς παραδειγματισμό των άλλων, είναι αδιανόητο το ανίκανο να εισπράξει τα έσοδα κράτος να χρησιμοποιεί το ποινικό και δικονομικό δίκαιο για δικές του σκοπιμότητες, ο νομικός κόσμος να αντιδράσει σε αυτήν την νοοτροπία πού παραβιάζει βασικές διατάξεις τού Συντάγματος και τής ΕΣΔΑ.

Σημ. ο β,Νουλεζας είναι μέλος τής ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΌΓΩΝ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *