Σαμαράς-Βενιζέλος καταστρώνουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Σε σχετικά καλό κλίμα θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι η συνάντηση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη σκιά της συμφωνίας με την Τρόικα…

 Σκοπός της συνάντησης είναι ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων της κυβέρνησης και η πορεία υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος ως κοινωνικού μερίσματος.

Η αναδιανομή των 500 εκατ. ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ένστολους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσα σε 60 ημέρες, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συζήτηση με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για την απομείωση του ελληνικού χρέους και της εξόδου της χώρας στις αγορές θα είναι ορισμένα από τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

 Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σχέδια για την ενίσχυση του προεκλογικού οπλοστασίου της κυβέρνησης απέναντι στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

 Όσον αφορά στο… νομοθετικό επίπεδο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η συμφωνία με την Τρόικα θα κατατεθεί ως ένα ενιαίο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, με μοναδική ίσως εξαίρεση το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *