Νέα δυναμική στις ελληνορωσικές σχέσεις βλέπει ο Γκεόργκι Μουράντοφ

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα γίνει ένα μεγάλο βήμα στις ελληνορωσικές σχέσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου…
Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας και Ρωσίας-Κύπρου, μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου, και διπλωμάτης επί πολλά χρόνια, Γκεόργκι Μουράντοφ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τράπεζας που διεξήχθη χθες στη Μόσχα, με θέμα: «Η Ρωσία και η Ελλάδα: προοπτικές της ανθρωπιστικής συνεργασίας».
Σύμφωνα με τον κ.Μουράντοφ οι ελληνορωσικές σχέσεις «αναπτύσσονται ενεργά στον οικονομικό τομέα, στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, σημειώνοντας αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών». Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός, ότι «η ροή των τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε περίπου τρεις φορές».
Επίσης, ο γνωστός ελληνιστής και διπλωμάτης ευχαρίστησε τη σημερινή ηγεσία της Ελλάδας για το γεγονός ότι « η Αθήνα είναι μεταξύ των πρώτων που υποστηρίζουν την άρση των κυρώσεων» που έχει επιβάλει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, από την πλευρά τους, τόνισε ότι «οι ρωσοελληνικές σχέσεις έχουν περάσει πολλές δοκιμασίες, οι οποίες σχεδόν πάντα συνδέονταν με την Ευρώπη και τις διεθνείς συνθήκες».
«Αν θέλουμε σήμερα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων με θετικό τρόπο, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, πρέπει να ενθαρρύνουμε το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να λάβει υπόψη τις ενέργειές μας για την εφαρμογή αυτής της ιδέας» κατέληξε ο κ. Ψαλιδόπουλος.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *