Τελευταία Νέα

ΑΡ. «Είσαι θυμωμένος με την λιτότητα; Φαντάσου ότι είσαι ένας θαλάσσιος ελέφαντας!»


Η ξεφτίλα χωρίς σύνορα με τις «εκπαιδεύσεις» & o διεθνής τύπος για την ταξικά άδικη φορολογία

Ξεφτίλα χωρίς σύνορα με τα πρωτοπαλίκαρα του Σαμαρά, τους Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη…

Το Associated Press έχει μοιράσει σε όλο τον κόσμο την ανταπόκριση που θα διαβάσετε παρακάτω, με την οποία καυτηριάζει την εκπαίδευση των εφοριακών μας μέσω της ιστορίας του Μπίλλυ, του Θαλάσσιου Ελέφαντα αλλά και του “anger management”.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση για την «Μετεκπαίδευση», αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Kαι όλα αυτά ενώ, όπως το Πρακτορείο επισημαίνει, «η κυβέρνηση, αποφάσισε να παρατείνει τουςβαθιά αντιλαϊκούς φόρους έκτακτης ανάγκης» ενώ επίσης «η κυβέρνηση πέρυσι έσπασε την υπόσχεσή της για σταδιακή κατάργηση των φόρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράςακινήτων η οποία αρχικά συλλέχθηκε από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με την απειλήτης διακοπής για όσους δεν πληρώσουν».

Σε πρόσφατο άρθρο των NEW YORK TIMES με τίτλο «Το επιθετικό φοροκυνήγι στην Ελλάδα φέρνει πιο πολύ θυμό από λεφτά», διαβάζαμε ότι έχουμε αλλάξει 22 φορολογικοί νόμους σε 2 χρόνια, ενώ οι εφοριακοί ζητούσαν εκπαιδευμένο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Γινόταν αναφορά επίσης, ότι μέχρι πρόσφατα, μόνο εννέα ελεγκτές είχαν ανατεθεί για έναν κατάλογο 54.000 υποθέσεων που αφορούσαν χρήματα που αποστέλλονται στο εξωτερικό, ακόμα και αφότου οι 24.000 από αυτές τις περιπτώσεις κρίθηκαν πιθανό να περιλαμβάνουν φοροφυγάδες.

Επειτα από διαμαρτυρίες, οι ελεγκτές αυξήθηκαν σε 50 ενώ το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο ότι από εκεί, 2 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί μόνο μέχρι σήμερα.

Αμέσως μετά ακολούθησε νέος διασυρμός με EDITORIAL των NEW YORK TIMES με τίτλο “Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα” αναφέροντας σχετικά την άδικη φορολόγηση υπέρ των πλουσίων.

Το Εντιτόριαλ των NYTimes τελείωνε ως εξής:

«Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα που υπερφορτώνει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα που ήδη πιέζονται οδυνηρά και αδυνατεί να κυνηγήσει τους πλούσιους και καλά δικτυωμένους .

Ενας πιο προοδευτικός φορολογικός κώδικας και μια πιο συνεπής συλλογή φόρων και σύστημα επιβολής της νομοθεσίας, αποτελούν τομείς στους οποίους η συνεπής εξωτερική πίεση θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό.

Αλλά η συνεχιζόμενη προσήλωση της Ευρώπης σχετικά με τις περικοπές δαπανών, τις απολύσεις και την αύξηση της φορολογίας δεν βοηθάει κανέναν, ενώ πιέζει προς Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης».

Και να ήταν μόνο αυτό.


Όπως είχε δηλώσει το 2012 η Margret Kiener Nellen,μέλος του Ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος : “Στο Γκστάαντ, υπάρχουν για παράδειγμα 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων που πληρώνουν γελοίους φόρους, είναι ένα σκάνδαλο”.

Αλλα και εκτός λογικής οφσόρ, τα ίδια συμβαίνουν. Πχ, το 2011, 1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ.

Επίσης να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ECONOMIST δεν έχουμε μόνο μια λίστα με φοροφυγάδες στην Ελβετία, αλλά τρείς.

Μια εποχής Καραμανλή, μια με yachts στην Ολλανδία & μια ακίνητα στο Λονδίνο, όπου Έλληνας εφοπλιστής κρατάει το ρεκόρ με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια μόνο αγορά ακινήτου.

Και εκεί οι οφσόρ κάνουν πάρτυ.

Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες!

Ο Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας έχει ένα ενδιαφέρον…

Όσο για το 2013, ο Στουρνάρας μας πληροφόρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών, είχε κάνει ελέγχους σε 34 (!) υπεράκτιες εταιρείες, και έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, κάτι τέτοια «λεβέντικα» πρόστιμα, συνήθως δεν εισπράττονται, όπως σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο του υπ.Οικ του 2011 από πρόστιμα 1.5 δις, εισπράχθησαν μόνο τα 29 εκ.!

Αν αναρωτιέστε πάντως (ακόμη) σε ποιούς «πλούσιους και καλά δικτυωμένους» αναφέρονταν οιNYTimes και γιατί ο νοιώθετε ότι ο έφορος κυνηγά ΜΟΝΟ εσάς, ρίξτε μια ματιά στο τέλος της ανάρτησης του LEFTeria-news, καθώς υπάρχει Αρχείο Φορολογικών Κατορθωμάτων

Οι φωτογραφίες που διανθίζουν την ανταπόκριση του Associated Press, δεν είναι του Πρακτορείου, αλλά κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο από χθές. Είναι ορισμένα αποσπάσματα από την εκπαίδευση…

Θυμωμένος με την λιτότητα; Φαντάσου ότι είσαι ένας θαλάσσιος ελέφαντας

Derek Gatopoulos, Associated Press, 11 Μαρ 2014
ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα (AP) 


Προβλήματα στην δουλειά;

Σκεφτείτε τον Billy τον θαλάσσιο ελέφαντα, την ιστορία ενός δύσμοιρου αρκτικούθηλαστικού πολύ φοβισμένο για να δώσει στο κοπάδι του μια σταθερή ηγετική ειλικρινή συμβουλή.

Ή ασκηθείτε πώς να παραμένετε ψύχραιμος, με το να φαντάζεται ότι έχετε να κάνετε με έναν αγενή που σας καλεί λίγες στιγμές αφότου η σύζυγός σας έχει καταθέσει αίτηση για διαζύγιο.

Αυτή είναι η συμβουλή που δίνεται στους Έλληνες εφοριακούς επιθεωρητές στο πλαίσιο τωνυποχρεωτικών μαθημάτων διαχείρισης θυμού, που εισήχθη από την κυβέρνηση, αφότου αυτή αποφάσισε να παρατείνει τους βαθιά αντιλαϊκούς φόρους έκτακτης ανάγκης.


Είναι μια σκληρή δουλειά, ακόμη και στις καλύτερες περιόδους, να απαιτήσεις φόρους από τα στυμμένα νοικοκυριά στην Ελλάδα, κάτι που μετά από έξι χρόνια ύφεσης και από κύματα μέτρωνλιτότητας έχει γίνει αυξητικά αγχωτικό – και επικίνδυνο. Οι εφοριακοί συνήθως απειλούνται, μερικές φορές και με όπλα.

Η βοήθεια είναι απαραίτητη, αλλά όχι έτσι, δήλωσε το σωματείο των εφοριακών, την Τρίτη.
Τα σεμινάρια που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των εφοριακών σχετικά με το πώς να διαχειριστούν την οργή του κόσμου.

“Ειλικρινά είναι γελοίοι”, δήλωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, είπε στο AP. “Είμαστε υπέρ των προγραμμάτων κατάρτισης, αλλά το περιεχόμενο του μαθήματος αυτού είναι για το δημοτικό σχολείο.”

Η κυβέρνηση πέρυσι έσπασε την υπόσχεσή της για σταδιακή κατάργηση των φόρων λιτότητας,συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς ακινήτων η οποία αρχικά συλλέχθηκε από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με την απειλή της διακοπής για όσους δεν πληρώσουν. Οι αντίξοες συνθήκεςτροφοδότησαν διαμαρτυρίες.


“Είχαμε πολλαπλές περιπτώσεις βίας στις Εφορίες από εξαγριωμένο κόσμο,συμπεριλαμβανομένων φυσικών επιθέσεων, είχαμε πυροβολισμούς σε μία περίπτωση, και ένας επιτιθέμενος, ήρθε με τσεκούρι”, δήλωσε ο Αλεξιάδης.

“Δεν είναι θέμα θυμού, όσο είναι πραγματικότητας. Πάρα πολύ πίεση έχει πέσει στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Και τι υποτίθεται ότι πρέπει να τους πω;”
Τα χρήματα για τα σεμινάρια, υποστήριξε, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν σε εκπαίδευση του προσωπικού για να προσφέρουν υπηρεσίες μηχανοργάνωσης (digital services) .

Οι ίδιοι οι εφοριακοί είχαν επίσης σημαντικές περικοπές αμοιβών και σχεδιάζουν να κατέβουν στην24ωρη απεργία της ένωσης δημοσίων υπαλλήλων, την Τετάρτη.

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένως αυξήσει τους φόρους και έχει περικόψει δαπάνες για να εξορκίσειτην πτώχευση και να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις των επιθεωρητών του διεθνούς bailout, οι οποίοιαναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα. 


Η κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία ηγούνται οι συντηρητικοί, έχει υποσχεθεί να βγάλει την Ελλάδα από την εξαετή ύφεση και να αρχίσει να αυτοχρηματοδοτείται κι πάλι ανεξάρτητα στις αγορές ομολόγων, επιμένοντας ότι οι δημόσιες θυσίες του κόσμου έχουν διασώσει την οικονομία.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

——————————     Διαφημιστικό Μύνημα ——————————–

Θεματικά Πάρτυ – Ελεφαντάκια | Elefuntakia.gr | Elefantakia.gr 
Ελάτε να κάνουμε πραγματικότητα το πάρτι των ονείρων σας! Από τον αγαπημένο σας σούπερ-ήρωα μέχρι ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα πρωταγωνιστεί στο πάρτι σας. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε για το παιδί σας η για εσάς ένα πάρτι με το θέμα της αρεσκείας σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προτεινόμενα θέματα μας η να μας προτείνετε οποίο άλλο εσείς επιθυμείτε. Η εταιρία μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, παιδαγωγούς, ανίματερ και σκοπός μας είναι να αναλάβουμε την πλήρη διοργάνωση του πάρτι σας Η διάρκεια του κάθε πάρτι είναι συνήθως 2-3 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα :
Επικοινωνία με την Κυρία Μαρί
Τηλέφωνο 6983850287
Ωράριο 10 -5 , από Δευτέρα εώς Παρασκευή
Ερμού 91 , Αθήνα

Εταιρεία εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι elefuntakia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *