Φρένο της Δευτεροβάθμιας στην “στράτευση” μαθητών ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού

Φρένο έβαλε η Δ’ Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην προσπάθεια εμπλοκής των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο 2ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων που…

προγραμμάτισαν οι τρεις Δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η προσπάθεια που υπήρξε, ιδιαίτερα από το Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη και υποψήφιο δήμαρχο με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κατεβούν τα σχολεία τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και μαθητικά φόρουμ που η “Κοινή Δράση” οργάνωσε ενάντια στο σχέδιο αξιοποίησης του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου, συνάντησε την άρνηση της Προϊσταμένης της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθιας Εκπαίδευσης κυρίας Μαρία Ιατρίδου, αλλά και της Πρωτοβάθμιας αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο και δεν είχε την άδεια των αρμοδίων οργάνων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Ζήτησαν τη συμμετοχή των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων

Συγκεκριμένα, για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου οι τρεις δήμαρχοι Χρ. Κορτζίδης Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου Θάνος Ορφανός και Κώστας Κόκκορης Γλυφάδας, κάλεσαν τους Δ/ντές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων των δήμων τους και ζήτησαν τη συμμετοχή τους για τις δράσεις της Δευτέρας 17 Μαρτίου.

Από την πλευρά ορισμένων διευθυντών διατυπώθηκαν ενστάσεις και προβληματισμοί ενώ εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνήθηκε εξ αρχής τη συμμετοχή παιδιών της Δ, Ε και Στ’ Δημοτικού επισημαίνοντας πως, το όλο πλαίσιο εκτός της απαιτούμενης άδειας από το Υπουργείο που δεν υπήρχε, δεν παρείχε και καμία εγγύηση για την ασφάλεια των μαθητών.

Παρά τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν, διευθυντές των σχολείων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έστειλαν στους γονείς των μαθητών έντυπα, που γνωστοποιούσαν την πρόθεση των σχολείων να αντικαταστήσουν ένα “σχολικό περίπατο” με την παρουσία των μαθητών στο αεροδρόμιο. Επίσης, τους ζητούσαν να γνωστοποιήσουν αν επιτρέπουν ή δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να λάβει μέρος στην εν λόγω δράση.

Οι γονείς που παρέλαβαν το έντυπο (οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτά δόθηκαν μόνο στα σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης), θεώρησαν απαράδεκτο το γεγονός η δημοτική αρχή να εμπλέκει μαθητές σε πολιτικά ζητήματα.

Πολλοί μάλιστα αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν τα σχολεία να χρησιμοποιούνται ως “εργαλεία” εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων μίας δημοτικής αρχής και με βάση ποια άδεια οι Δ/ντές των σχολείων επέλεξαν να αποδεχθούν ένα προτεινόμενο σχέδιο δράσης και εκδηλώσεων που εξυπηρετεί την πολιτική θέση της δημοτικής αρχής του Χρήστου Κορτζίδη.

Τι αναφέρει το έντυπο που μοίρασαν τα σχολεία

Το έντυπο που καλεί τους γονείς να δηλώσουν αν επιτρέπουν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην προτεινόμενη δράση και μοιράστηκε στις 26-2-2014 αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί γονείς,

Τη Δευτέρα 17-3-2014 το σχολείο μας αντί περιπάτου θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες δράσεις των Δήμων Αλίμου – Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης στο χώρο το πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού (αθλητικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μαθητικό φόρουμ), με αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου. Η μεταφορά των μαθητών θα γίνει δωρεάν με πούλμαν του Δήμου μας.

Αυστηρή “υπενθύμιση” της Δ’ Διεύθυνσης

Μετά την εκδήλωση των αντιδράσεων εκ μέρους των γονέων και κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με την Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μας γνωστοποίησε πως δεν υπήρχε καμία άδεια εκ μέρους τους, εστάλει σε όλα τα σχολεία το εξής έγγραφο, τονίζοντάς μας ότι οι εκπαιδευτικοί περίπατοι των σχολείων δεν προβλέπεται να χρησιμοποιούνται για την διεκδίκηση αιτημάτων.

Το έγγραφο της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προς τους διευθυντές των σχολείων

“Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικοί περίπατοι διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία και πλαίσιο, που περιγράφεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ΦΕΚ2769/2-12-11. Με αφορμή επικείμενη διοργάνωση σχολικών περιπάτων στα πλαίσια διεκδίκησης αιτημάτων, σας ενημερώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία”.

Η πίεση της Κουμουνδούρου προς τον Χρ. Κορτζίδη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Κουμουνδούρου πιέζει τον υποψήφιό της για τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κορτζίδη να συσπειρώσει τους δημότες του δήμου σε εκδηλώσεις κατά της αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του επιτελείου του δημάρχου ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματά του και οι συγκεντρώσεις του για το αεροδρόμιο δεν μαζεύουν παραπάνω από 70-80 άτομα.

Πρόσφατη είναι και η δημοσκόπηση της MRB η οποία αναφέρει ότι οι κάτοικοι των δήμων που γειτνιάζουν στο αεροδρόμιο, σε συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ της αξιοποίησης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Κατόπιν όλων αυτών ένα θα πρέπει να είναι σίγουρο. Πώς, οι όποιες επαναστατικές γυμναστικές ασκήσεις πολιτικής του Χρ. Κορτζίδη, που, δυστυχώς, κατά καιρούς συμπαρασύρουν και άλλους όμορους δήμους, πρέπει να μπαίνουν στη βάση της νομιμότητας, εν προκειμένω της ασφάλειας των μαθητών, και όχι των όποιων καιροσκοπικών, πολιτικών εντυπωσιασμών. Ιδιαίτερα δε, σ’ αυτή τη χρονική περίοδο. Δηλαδή τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι απόψεις των συγκεκριμένων δημοτικών αρχών που οργανώνουν τέτοιου είδους δράσεις δεν έχουν τη συγκατάθεση όλης της κοινωνίας η οποία διαμορφώνει εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου, όπως έδειξε και πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας τελευταία.

vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *