Βενιζέλος: Θα ξεπεράσει τις προβλέψεις των γκάλοπ η «Ελιά»

«Στοίχημα των εκλογών να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης»

Για την εικόνα της επόμενης μέρας των εκλογών για τη χώρα αλλά και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, την….

«ακροδεξιά συνοδεία του ΣΥΡΙΖΑ», την αποδοχή της ελιάς αλλά και το ρόλο του ιδίου μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που έδωσε στο «Έθνος της Κυριακής».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «η κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25/ 5 θέλουμε η κυβέρνηση να εκφράζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Τόνισε πως η έξοδος στις αγορές δεν αρκεί, υπάρχει «εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα» αλλά «χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, εθνική ενότητα, κοινωνική συναίνεση, ολοκλήρωση της στρατηγικής εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την «Ελιά», χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιο της «εντυπωσιακό» και εκτίμησε πως «η παράταξη θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και τις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις εκλογές».

Αναφορικά με το «στοίχημα» των επερχόμενων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος μιλά για ένα «αναμφίβολα πολιτικό γεγονός» και είπε πως «εκείνο που πρωτίστως πρέπει να διαφυλαχθεί, στη φάση που βρίσκεται ο τόπος είναι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αρχίζει να αποδίδει πλέον καρπούς καθώς βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση». «Τα τέσσερα πέμπτα της δημοσιονομικής προσαρμογής επιτεύχθηκαν πριν τις εκλογές του 2012, όταν η Νέα Δημοκρατία περνούσε την αντιμνημονιακή της περίοδο ή την περίοδο των ισοδύναμων και των Ζαππείων» πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε πάντως να επιτεθεί στο κόμμα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, λέγοντας ότι «προφανώς η ΝΔ θα προτιμούσε να κυβερνά μόνη της και υπάρχουν φορές που έχει αυτή την ψευδαίσθηση. Υπάρχουν κύκλοι που θα προτιμούσαν τη συνεργασία με την ακροδεξιά αλλά ευτελίστηκαν». Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το κόμμα της Κουμουνδούρου ότι «τρέμουν μήπως βγούμε από το μνημόνιο και χάσουν το ψωμί τους».

Είπε πάντως πως η χώρα στο εξής θα προχωρήσει κανονικά χωρίς νέο δάνειο, χωρίς νέο μνημόνιο και χωρίς την τρόικα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *