Πως θα κερδίζετε κάθε επιχειρηματολογία

Κάθε μέρα πρέπει να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ ή κατά προσώπων, καταστάσεων και ιδεών…

Η σωστή τεκμηρίωση και επιχειρηματολογία δεν αποτελούν στοιχεία κάθε ανθρώπου, αλλά ευτυχώς μπορούν να διδαχθούν μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κερδίζετε σε κάθε επιχειρηματολογική συνάντηση. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα 5 πιο εύκολα εφαρμόσιμα μυστικά που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν και να γίνουν masters της τεκμηρίωσης επιχειρημάτων.

Κρατήστε την ψυχραιμία σας : Μην αφήσετε τα συναισθήματά σας να βγουν στην επιφάνεια, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά. Δεν θέλετε να φανείτε ευάλωτοι.
Ακούστε, ακούστε και…ακούστε : Αφήστε την άλλη πλευρά να μιλά και εσείς κερδίστε χρόνο ακούγοντας πολύ προσεκτικά τα επιχειρήματα και τις ιδέες που ανακύπτουν μέσα από το λόγο. Αναζητήστε, καθώς ακούτε τρωτά σημεία. Σημειώστε ότι σας έχει κάνει εντύπωση ή τυχόν ερωτήσεις.
Δείξτε σεβασμό : Δεν θα διακόψετε ούτε θα πείτε στον “αντίπαλό” σας ότι οι απόψεις του είναι λανθασμένες. Πρέπει να βρείτε τρόπο χωρίς φυσικά να γίνετε προσβλητικοί να αντικρούσετε τα επιχειρήματά του χωρίς να κρίνετε τις αντιλήψεις του.
Κάντε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε συνομιλία : Η σωστή προετοιμασία αποτελεί το μισό δρόμο, στη διαδρομή για τη νίκη. Προετοιμασία είναι να προσπαθήσετε να κατανοήσετε το προφίλ του “αντιπάλου” και αφού προβλέψετε τις διαφωνίες σας να έχετε βρει ήδη την επίλυσή τους.
Δώστε προσοχή στον τόνο σας και τη γλώσσα του σώματος : Είναι αναγκαίο να φαίνεστε και να ακούγεστε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας και να έχετε αυτοπεποίθηση. Αλλά, όχι σε τέτοιο ακραίο βαθμό που να δείχνετε αλαζονικοί. Όσον αφορά τη γλώσσα του σώματος, κεντράρετε στα μάτια , αποφύγετε όμως την υπερβολική επιμονή σε εκείνο το σημείο καθότι δεν θέλετε να κάνετε τους άλλους να αισθανθούν άβολα.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *