Μάχες Αλβανών – Σκοπιανών στο Κουμάνοβο: Κτίρια καίγονται

Η ημέρα έφυγε και οι μάχες στο Κουμάνοβο, αλβανόφωνη πόλη των Σκοπίων, μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών και Σκοπιανών κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται αμείωτες και το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που αναρτώνται στο Twitter, ολόκληρα κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Οι Σκοπιανοί μάχονται μέσα στην πόλη με τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Δυνάμεις της Αστυνομίας και του σκοπιανού στρατού αντιμετωπίζουν τους Αλβανούς αυτονομιστές, οι οποίοι όπως μεταδίδεται από τις ελάχιστες πηγές που είναι διαθέσιμες, έχουν οχυρωθεί σε κτίρια.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου που ανακοινώθηκαν τρεις νεκροί Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες απώλειες. Ούτε γνωρίζουμε πόσοι Αλβανοί αυτονομιστές είναι νεκροί. Υπάρχουν κάποια σχόλια στο Twitter που μιλάνε για περισσότερους νεκρούς, αλλά δεν προέρχονται από δημοσιογραφικές πηγές.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης την έχουν εγκαταλείψει φοβούμενοι για τις ζωές τους. Στην επιχείριση εκκένωσης των αμάχων βοήθησε και η Αστυνομία των Σκοπίων με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Τελευταίες πληροφορίες από σκοπιανά Μέσα αναφέρουν ότι 27 Αλβανοί αυτονομιστές παραδόθηκαν στις σκοπιανές Αρχές και οι υπόλοιποι, περίπου 70 άνδρες, ή σκοτώθηκαν στις μάχες, ή πέταξαν τις στολές τους και διέφυγαν με πολιτικά ρούχα ανάμεσα στους αμάχους. Ωστόσο, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε και πολύ σοβαρά τα σκοπιανά Μέσα που τελούν υπό στενό έλεγχο και λογοκρισία.

Η μάχη άρχισε στις 4 π.μ. του Σαββάτου. Το Κουμάνοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τα Σκόπια και λίγο νοτιότερα από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και το Κόσοβο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *