Ο ΣΥΡΙΖΑ ζεί μια τραγωδία

Είναι πράγματι τραγωδία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και μια υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της ΕΕ, γίνεται πεδίο εσωτερικών συγκρούσεων και τα «μαχαίρια βγήκαν ήδη από τα θηκάρια».

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ….
υποψηφιότητα Τσίπρα για να αντικαταστήσει τον Μπαρόζο είναι άνευ ουσίας. Όπως έχουμε γράψει, από κάποια περιθωριακά αριστερά κόμματα, σταλινικής προέλευσης, προτάθηκε, οπότε δεν είναι και κάτι πολύ σοβαρό. Αλλά εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να πει κανείς ότι τιμάται η Ελλάδα μέσω του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έστω και τραβηγμένη από τα μαλλιά ας την κάνουμε αυτή την ευγενική τοποθέτηση.

Ωστόσο, αυτό που είπε ο αρχηγός της συνιστώσας ΔΕΑ, των τροτσκιστών του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ξεπερνά τους πάντες και τα πάντα. Για όσους δεν τον ξέρουν τον Αντώνη Νταβανέλλο, είναι από τους «σκληρούς» του κόμματος που δεν ήθελαν να διαλυθούν οι συνιστώσες. Και είναι από τους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, καλοβολεμένος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αλλά πρώτος στους αγώνες και τις απεργίες σε διάφορες εφημερίδες. Ένα από τα βασικά… στελέχη της διάλυσης των ελληνικών μέσων ενημέρωσης εξαιτίας της επαναστατικής γυμναστικής που κατά καιρούς ο Νταβανέλλος και η παρέα του επέλεγαν.

Εν πάση περιπτώσει ο εκπρόσωπος των τροτσκιστών πέρασε γενεές 14 τον κ. Τσίπρα για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΕ. “Είναι λάθος η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν. Θα μετρήσει και για τον ίδιο αρνητικά. Η Κομισιόν είναι το γενικό επιτελείο του πολέμου, κάτι σαν τη Βέρμαχτ. Είναι σαν η Αριστερά να διεκδικούσε το 1848 ή το 1871 την προεδρία στην Ιερή Συμμαχία”, τονίζει ο Αντώνης Νταβανέλλος.

Σοκ!!!. Δηλαδή αν (που δεν πρόκειται) εκλεγεί ο κ. Τσίπρας πρόεδρος στην ΕΕ θα είναι ο επικεφαλής της Βέρμαχτ; Ο κ. Νταβανέλλος βλέπει τον αρχηγό του με… στολή της Βέρμαχτ; Έχουν ξεφύγει εκεί στην Κουμουνδούρου; Και μετά τους φταίνε όλοι οι άλλοι;

Για να μην πούμε για τον Π. Λαφαζάνη που ξαναχτύπησε με νέα συνέντευξή του. Εμμέσως πλην σαφώς τα… χώνει και στον κ. Τσίπρα που είναι υποψήφιος για την ΕΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι η λύση στην ελληνική τραγωδία δεν θα προκύψει μέσα από «διαπραγματεύσεις» αλλά μέσα από την ισχυρή βούληση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού προοδευτικού της προγράμματος, σε σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων, έκανε λόγο για διπλό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, λάθος ουσίας και λάθος το ότι ψήφισε υπέρ και από κοινού με το μνημονιακό μπλοκ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι έδωσε θετική ψήφο, παρά τη ριζική διαφωνία του, στην τροπολογία, μόνο και μόνο για να μην κάνει και «δεύτερη ζημιά» στο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από εκείνη που υπέστη με το διπλό λάθος της επιλογής του.

Είναι αυτό κόμμα που διεκδικεί την εξουσία;

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *