Β. Πούτιν: Τα χρήματα από το Σότσι να πάνε για την ανάπτυξη του ομαδικού αθλητισμού

Στη συνεδρίαση της επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης της φυσικής άθλησης και του αθλητισμού ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή να δαπανηθούν τα ποσά που εξοικονομήθηκαν κατά την προετοιμασία των Αγώνων στο Σότσι , στην ανάπτυξη του ομαδικού αθλητισμού, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24»…..

“Στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2014 έμειναν ποσά που προγραμματίζονταν για τους Αγώνες στο Σότσι, δεν έχουμε ξοδέψει όλα τα ποσά “, είπε ο επικεφαλής του κράτους. «Σημαντικό κέρδος έφερε η αποτελεσματική διαχείριση των προγραμμάτων των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων “.

Ο Πούτιν πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα ποσά αυτά στην ανάπτυξη του ομαδικού αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης, παραδείγματος χάριν, της υλοποίησης στις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας του συστήματος «Έτοιμος προς εργασία και άμυνα», των έργων του κινήματος “Αθλητισμός για όλους ” ή και στήριξης των αθλητικών ομίλων σε απόσταση ενός βήματος.

Κατά τη γνώμη του Πούτιν, “αρκετά καλό και δοκιμασμένο κίνητρο της ανάπτυξης του ομαδικού αθλητισμού παραμένουν οι αθλητικοί αγώνες “. Ο Πρόεδρος θεωρεί ότι σημαντικά είναι όχι μόνο τα μεγάλα διεθνή συνέδρια, αλλά και οι δημοφιλείς στη χώρα αγώνες τύπου “Σκι της Ρωσίας “, “Αγώνας δρόμου του έθνους “. Ο επικεφαλής του κράτους επέστησε την προσοχή ότι για τη στήριξη τέτοιου είδους αγώνων αποσκοπεί το διεθνές κίνημα “Αθλητισμός για όλους “, σχέδιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του Παγκοσμίου Συμβουλίου σε θέματα αθλητισμού της UNESCO.

“Τα προγράμματα του κινήματος αυτού πρέπει να υλοποιούνται, πρώτα από όλα στο επίπεδο των δήμων και των περιοχών, πρέπει να δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την ανάπτυξη της κοινωνικής πρωτοβουλίας, της κοινωνικής διαχείρισης “, δήλωσε ο Πούτιν και έδωσε εντολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας και στο Υπουργείο Αθλητισμού να ετοιμάσουν σχετικές προτάσεις.

“Η Ολυμπιάδα και η Παραολυμπιάδα έδειξαν ότι επιστρέφουμε στον αριθμό των πρωταγωνιστών του παγκόσμιου αθλητισμού, και αυτή η υψηλή θέση μας επιβάλλει μια ειδικής σημασίας ευθύνη, και πρώτα από όλα στον τομέα της προώθησης των αξιών του αθλητισμού, ενός υγιεινού και ενεργού τρόπου ζωής για όλους τους πολίτες της χώρας ανεξαιρέτως “, υπογράμμισε ο Πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση αυτού του στόχου υφίσταται δυνατή μόνο με την ένωση των προσπαθειών όλης της κοινωνίας.

Ο Πούτιν έδειξε την αναγκαιότητα άμεσα να αρχίσει το πρόγραμμα προετοιμασίας των αθλητών στους χειμερινούς αγώνες τους 2018 στη Νότια Κορέα. Το αλπικό σκι, το δίαθλο, το άλμα και το κέρλινγκ είναι τα αθλήματα όπου τα αποτελέσματα της Ρωσίας σαφέστατα δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητές μας.

Ο επικεφαλής του κράτους επισήμανε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η σχετική σύγχρονη ιατρική και βιολογική συνοδεία των Ρώσων αθλητών. “Σήμερα έχουμε φτάσει σε αρκετά καλό επίπεδο, αλλά είναι αναγκαίο να δημιουργούμε και να υλοποιούμε καινούργια προγράμματα. Επίσης χρειάζονται η ανάλυση και οι προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων μας λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική των πανρωσικών αθλητικών ομίλων. Δηλαδή στον τομέα του αθλητισμού χρειαζόμαστε μια συστηματική , συνολικής φύσεως εργασία που είναι δυνατή να στερεοποιήσει τα αποτελέσματα που υπάρχουν, καθώς και να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για το μέλλον “, υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *