«Με βρίζουν διάφοροι θερμοκέφαλοι, αλλά δεν μου καίγεται καρφί»

Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλά για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και τη μάχη στο β’ γύρο των εκλογών

Αποτελέσματα της γενικότερης αναταραχής που επικρατεί στη χώρα μας, χαρακτήρισε την…
έκβαση του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα κόμματα παλεύουν να γαντζωθούν από τους επιτυχημένους δημάρχους.

Ο κ. Μπουτάρης, ερωτηθείς για το ποιος είναι ο νικητής των εκλογών, απάντησε: «Πιστεύω ότι όλοι είναι ηττημένοι». «Με ψήφισαν γιατί έχω ορισμένα χαρακτηριστικά. Είμαι χορτασμένος κι αυτό δεν με αφήνει να κάνω αταξίες» πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που βγήκε νικητής του πρώτου γύρου, αναφέρθηκε και στο έργο που έχει επιτελέσει ως δήμαρχος της συμπρωτεύουσας.

«Υποσχεθήκαμε ορισμένα πράγματα και έχουμε αποτελέσματα. Βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά του δήμου. Δεν κολυμπάμε στα λεφτά αλλά προχωράμε καλά», σημείωσε τονίζοντας ότι και τα προβλήματα της καθαριότητας έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στον τουρισμό σχολιάζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη έρχονται πλέον Τούρκοι και Εβραίοι μετά το άνοιγμα που έχει κάνει. «Υπήρχαν αντιδράσεις. Ποτέ κανείς δεν ξεχνά τι έγινε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανοιχτούμε», είπε. Και πρόσθεσε: «Οι Τούρκοι μας υποδέχονται με ανοιχτές αγκαλιές».

Ξεκαθάρισε τη θέση του και για το τζαμί λέγοντας: «Δε θέλω να κάνω τζαμί στη Θεσσαλονίκη αλλά πρέπει να γίνει κάτι γιατί αυτοί οι άνθρωποι πάνε να προσευχηθούν στα υπόγεια». Και σημείωσε: «Εγώ στη Θεσσαλονίκη έχω πει να ψάξουν να βρουν ένα χώρο, αλλά δε θα χτίσουμε εμείς το τζαμί. Έχω πει ακόμη σε ξενοδόχους να κάνουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα».

Ο κ. Μπουτάρης σχολίασε και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. «Έχουμε εξτρεμιστικά στοιχεία και εθνικιστικά. Εμένα με βρίζουν διάφοροι θερμοκέφαλοι αλλά δεν μου καίγεται καρφί», είπε. Και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα βουλευτή της Χρυσής Αυγής που είναι υπάλληλος του δήμου. Δεν έχει κακή συμπεριφορά για την ώρα». «Όμως, αυτοί οι άνθρωποι είναι κανίβαλοι, είναι εγκληματίες. Σε όλον τον κόσμο εξτρεμιστές υπάρχουν. Οι εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν άνοδο σε όλη την Ευρώπη. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι να επικρατεί κοινωνική ησυχία και ένα άλλο οικονομικό επίπεδο. Όταν έχουμε 1,5 εκατομμύρι ανέργους, δεν αντιμετωπίζονται χωρίς σκληρά αστυνομικά μέτρα» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε τέλος και στην πολιτική σύγκρουση που επικρατεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του. Το κυριότερο όμως είναι η Ελλάδα να εκπέμπει πολιτική σταθερότητα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *