Τι κρατούσε στα χέρια της η Αφροδίτη της Μήλου

Το μυστήριο σχετικά με το τι κρατούσε στα χέρια του το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου επιχείρησε να διαλευκάνει με την σειρά της μια Αμερικανίδα συγγραφέας, η οποία προσέφυγε στην βοήθεια ενός ειδικού στις 3D, αποτυπώσεις.

«Είναι ένα αίνιγμα», λέει η Βιρτζίνια Πόστρελ. «Κοιτάζει γαλήνια κάτι που εμείς δεν βλέπουμε, κάτι που, υποθέτουμε, ότι κρατούσαν τα χέρια της». Σύμφωνα με τις εικασίες της συγγραφέως, η «Αφροδίτη» έκλωθε μαλλί, μια δραστηριότητα, όπως προσθέτει η ίδια,  συνδέεται με τις γυναίκες που προσέφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες.

«Ήταν ο τρόπος για να περνά παραγωγικά ο χρόνος τους καθώς περίμεναν τους πελάτες» επισημαίνει η Πόστρελ, μια σκηνή που αποτυπώνεται και σε αρχαία βάζα.

Ο Κόσμο Βένμαν με την βοήθεια τρισδιάστατων εργαλείων εκτύπωσης δημιούργησε το άγαλμα από την αρχή προσθέτοντας τα χέρια και συγκεκριμένα μια ρόκα με μαλλί στο υψωμένο αριστερό χέρι και στο δεξί ένα νήμα που οδηγούσε στο αδράχτι που κρεμόταν μπροστά στο άγαλμα.

Ο καλλιτέχνης πιστεύει ότι η δραστηριότητα των χεριών της «Αφροδίτης» είναι η μόνη που θα μπορούσε να συνδεθεί με την συγκεκριμένη και ιδιαίτερη πόζα του αγάλματος, το οποίο βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *