Τελευταία Νέα

Ανακλήθηκε ο Τούρκος πρεσβευτής από τα Κατεχόμενα!

Ανακλήθηκε στην Άγκυρα ο Τούρκος πρέσβης στην Λευκωσία, στα πλαίσια των προσπαθειών της τουρκικής κυβέρνησης να επιβάλει δομικές αλλαγές στην οικονομική διαχείριση των τουρκοκυπρίων!
Ο πρέσβης Καγιά Τουρκμέν που εκπροσωπεί την Τουρκία στην τουρκοκυπριακή διοίκηση ανακλήθηκε «για να γίνει καλύτερα ο συντονισμός της (οικονομικής) αναδόμησης», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε διπλωματική πηγή στο…..
τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.
Από το Γραφείο Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Λευκωσία έγινε γνωστό ότι ο πρέσβης που διορίσθηκε στη θέση αυτή πριν από έξι περίπου μήνες, πήρε πριν από λίγο την εντολή της ανάκλησης, και αναμένεται στη Λευκωσία

η επίσημη αλληλογραφία της ανάκλησης του.
Τις τελευταίες μέρες έχει εκδηλωθεί πρωτοφανής σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Άγκυρας και την τουρκοκυπριακή ηγεσία, με αφορμή τη συνεχιζόμενη για πολλά χρόνια η οικονομική σπατάλη του τουρκοκυπριακού τομέα.
Ο προϋπολογισμός της τουρκοκυπριακής διοίκησης εμφανίζει ελλείμματα της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φυσικά καλείται να καλύψει η Άγκυρα, ενώ οι τουρκοκύπριοι -σε πλήρη συνεργασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης- , αρνούνται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις για τον περιορισμό των ελλειμμάτων.

http://politicanea.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *