Ένας νεκρός από πυρκαγιές στην Αυστραλία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 100 σπίτια καταστράφηκαν κοντά στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ενώ χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν…
να εγκαταλείψουν τις εστίες καθώς οι αρχές προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερες καταστροφές από τις εκτός ελέγχου πυρκαγιές.

Οι περίπου 100 φωτιές τροφοδοτούνται από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους και εξακολουθούν να μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ένας 63χρονος άντρας πέθανε από καρδιακή προσβολή την Πέμπτη, ενώ προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τη φωτιά σε μια παράκτια κοινότητα σε μικρή απόσταση βόρεια του Σίδνεϊ. Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε κέντρα εκκένωσης στις δυτικές παρυφές της πόλης.

Προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε ισχύ για τις πυρκαγιές στο Μπλου Μοντέιν και στην Κεντρική Ακτή βόρεια του Σίδνεϊ. Τόσο η αστυνομία όσο και η υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης ανέφεραν ότι οι καταστροφές μόλις 100 σπιτιών θα μπορούσε να θεωρηθεί «τύχη» δεδομένου του μεγέθους της απειλής από τις πυρκαγιές .

Με ξηρό καιρό και με τεράστια έκταση γης , η Αυστραλία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε μεγάλες πυρκαγιές . Το 2009 , οι πυρκαγιές στη Βικτόρια σκότωσαν 173 ανθρώπους και προκάλεσαν καταστροφές 44 δισ. δολαρίων.

Home 1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *