Δύο τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για τη συμφωνία

Ποιοι πίεσαν τον Σαμαρά για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; – Τι λένε οι καραμανλικοί
Δύο τάσεις διαμορφώνονται πλέον στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.
Οι δύο τάσεις αυτές είναι διακριτές και εκφράζονται από τους καραμανλικούς βουλευτές και την πλειοψηφία των βουλευτών που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.

Καραμανλικοί

Καραμανλικοί βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει  ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και “κινδυνεύουμε να εκτεθούμε αν τοποθετηθούμε τώρα αλλά δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε αν η χώρα απειληθεί με χρεοκοπία στις 5 Ιουνίου” αναφέρουν χαρακτηριστικά. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι όλα αυτά λέγονται χωρίς να διευκρινίζεται από κανέναν αν η συμφωνία που λένε ότι θα ψηφίσουν θα είναι καλή, μέτρια ή κακή.

Σαμαρικοί

Από την πλευρά των σαμαρικών βουλευτών το σημείο το οποίο τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι δεν υπάρχει τοποθέτηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση ωστόσο καλύπτει και τις δύο τάσεις αφού το κεντρικό μήνυμα της είναι ότι “η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας”.

Πολιτικό συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου πολιτικού συμβουλίου τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές εξέφρασαν την επιθυμία να συγκληθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς Κεφαλογιάννη, Μεϊμαράκης, Κακλαμάνης και Μητσοτάκης ζήτησαν την σύγκληση της αφού όπως υποστήριξαν το άτυπο πολιτικό συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα. Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα των βουλευτών λέγοντας ότι κάθε φορά πριν από την ψήφιση ανάλογων συμβάσεων συνεδρίαζε η ΚΟ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα συζητηθεί η σύμβαση και θα ακουστούν όλες οι απόψεις αλλά την τελική απόφαση θα την έχει ο ίδιος.
parapolitika.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *