Το αυτογκόλ του Σαμαρά

Υποτίθεται πως είχαμε βάλει τα «καλά» μας για να υποδεχθούμε 17 εκατομμύρια τουρίστες, για τους οποίους μιλούσε διαρκώς και με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση. Υποτίθεται πως θα έπαιρναν μπροστά οι μηχανές του ΕΣΠΑ. Υποτίθεται πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα οδηγούσε στην επαναφορά της ρευστότητας στην οικονομία. Και ξαφνικά αντί όλων αυτών, το φάντασμα των εκλογών αρχίζει να πλανάται πάνω από τη χώρα. Παράλογο; Απόλυτα. Αλλά το έχω ξαναγράψει και με άλλη ευκαιρία: αυτό το τελειωμένο πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός εκλογές……

Ο Αντώνης Σαμαράς που ποντάριζε στην εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν θα τολμήσουν να εξωθήσουν την κατάσταση στα άκρα με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, έχει αρχίσει να διαισθάνεται πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ενδεχομένως και να μην μπλοφάρουν.

Κι αυτό συνέβη διότι ο Σαμαράς με τον Κεδίκογλου κατάφεραν να μετατρέψουν τον «περίπατο» σε …ντέρμπυ. Οι εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα ΕΡΤ ήταν ένας εύκολος στόχος για να αλλάξουν την ατζέντα, προκειμένου να πετάξουν τη μπάλα μακριά από το φιάσκο της ΔΕΠΑ, το ξεφούσκωμα του success story του Στουρνάρα αλλά και ενόψει των πλειστηριασμών που θα έρθουν για χιλιάδες δανειολήπτες που είναι στο «κόκκινο».

Αν ήταν πραγματικός στόχος η εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης, τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε την ώρα που θα έβαζε λουκέτο στο σκανδαλοτροφείο της ΕΡΤ να έχει έτοιμο το νέο διάδοχο σχήμα για να ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο πρωί. Τίποτα ωστόσο δεν είχαν έτοιμο, δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και δεν είχε γίνει καμιά προετοιμασία. Παρουσίασαν ένα πρόχειρο γονατογράφημα, βρήκαν την αστεία επωνυμία ΝΕΡΙΤ (μήπως να το κρατήσετε αυτό το ονοματάκι για τη νέα ΕΥΔΑΠ, ρε παιδιά;) και εξήγγειλαν πως η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα επαναλειτουργήσει σε τρία τέρμινα, που λένε και οι καφετζούδες. Ζήσε Μάη μου…, δηλαδή. Εν τω μεταξύ είχε πέσει «μαύρο» στην οθόνη και η χώρα ξεφτιλιζόταν για άλλη μια φορά στα διεθνή μέσα, εμφανιζόμενη ως κάτι μεταξύ Μοζαμβίκης και αγιατολαχικού Ιράν. Ωραία εικόνα για να υποδεχθούμε τουρίστες!!!

Έτσι ένα ζήτημα εξυγίανσης και εξορθολογισμού, κατάφερε η κυβέρνηση με τις κουτοπονηριές της να το μετατρέψει σε ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών. Κι από κει που όλα τα «καλά φύλα» ήταν μαζεμένα στα χέρια του Σαμαρά, άφησε το περιθώριο στους κυβερνητικούς συνεταίρους του να πιστεύουν πως ενδεχομένως η πολιτική επιβίωσή τους να μην περνάει από τη μακροημέρευση της κυβέρνησης αλλά από την ανατροπή της προς υπεράσπιση της δημοκρατίας!

Το έξυπνο πουλί λέει η σοφή παροιμία από τη μύτη πιάνεται. Και ο Σαμαράς έπεσε στο λάκκο που ο ίδιος άνοιξε. Ήδη υποχρεώθηκε να ορίσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι βλέποντας το «κλίμα», σκληραίνουν την κριτική τους και ανεβάζουν τα κλικ της αντιπαράθεσης.

Έτσι, ο μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε στη Βουλή και για πρώτη φορά έθεσε έστω και εμμέσως θέμα Σαμαρά ” του κάναμε την τιμή να είναι πρωθυπουργός” είπε, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε αφενός πως η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή και αφετέρου πως πρέπει να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμό της προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για τα υπόλοιπα κυβερνητικά θέματα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να αναζητεί εναγωνίως ένα εναλλακτικό σχέδιο για την ΕΡΤ, ώστε να μεταπείσει τους συνεταίρους του, έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον το αυτογκόλ. Αν δεν το βρει οι ευθύνες του Σαμαρά θα είναι πελώριες καθώς θα είναι η δεύτερη φορά ( η πρώτη ήταν το τέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου) που με δική του ευθύνη θα οδηγείται η χώρα σε εκλογές, με τεράστιο κόστος για την ημιθανή ελληνική οικονομία αλλά και τεράστια κέρδη για τους ξένους επικυρίαρχους.

ΥΓ1: Ως γνωστόν, «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Συνεπώς η σοφία πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αλλιώς θα ισχύσει το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι».

ΥΓ2: Μέσα στην αναμπουμπούλα άρχισε και μια ύποπτη φημολογία για «κούρεμα» καταθέσεων και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Βρείτε κύριοι ένα τρόπο να το διαψεύσετε έμμεσα αλλά πειστικά, διότι αν βγείτε επισήμως, θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο και θα σπείρετε πανικό. Δυστυχώς, διαψεύδατε επισήμως και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

http://rizopoulospost.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *