ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ

Λουκέτο μπαίνει στις φαρμακαποθήκες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την απόφαση αυτή πήραν το βράδυ της….
Δευτέρας οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών (ΠΣΦ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το νέο Δελτίο Τιμών….

Ήδη παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σκευασμάτων στην αγορά, οι οποίες θα «μεγαλώσουν» καθώς το τριήμερο της κινητοποίησης των ιδιοκτητών των φαρμακαποθηκών, Νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία δεν θα εφοδιάζονται με φάρμακα.

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων, το τρίτο τις τελευταίες πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται, επίσης, λάθη. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι στα φάρμακα άνω των 200 ευρώ δεν έχει υπολογιστεί το ποσόν των 30 ευρώ που αποτελεί το μεικτό κέρδος του φαρμακοποιού.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναφέρεται ότι «το δελτίο τιμών φαρμάκων αναδεικνύει μία σωρεία σημαντικών λαθών σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στηρίζουμε την προσπάθειά για περαιτέρω εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού με την έκδοση αυτού του δελτίου τιμών. Ταυτόχρονα, όμως, αναμένουμε την άμεση διόρθωση των λαθών, προκειμένου η διαδικασία ανατιμολόγησης να ολοκληρωθεί ομαλά τις επόμενες μέρες και να εξομαλυνθεί ο εφοδιασμός της αγοράς».

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ σημειώνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τηρηθούν οι αρχές που διέπουν το καθεστώς τιμολόγησης και να γίνει σεβαστή η σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *