ΣΟΚ: Ποια μεγάλη εταιρία “πέταξε” στο δρόμο έγκυο εργαζόμενη

Απίστευτο αυτό που συνέβη σε Ελληνική επιχείρηση καθώς εργαζόμενη ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της και η εργοδοσία…
την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε
αλλαγή των όρων εργασίας.

Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!», απάντησε ωμά ο υπεύθυνος της εταιρείας, όταν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ρώτησε να μάθει τους λόγους της απόλυσης.

Έτσι σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία , έπειτα από κάλεσμα του σωματείου μισθωτών τεχνικών κινητοποίησης στην εταιρία MIGATO, που εδρεύει στην οδό Μονεμβασιάς, στον Αγ. Δημήτριο για την απόλυση που κοινοποιήθηκε σε εργαζόμενη έγκυο της εταιρίας. Στην κάλεσμα ανταποκρίθηκε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και Ανοιχτή συνέλευση Αλίμου.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύη στην εργαζόμενη.

Η εταιρεία παραμένοντας αδιάλλακτη δεν δέχτηκε να συζητήσει με το Σωματείο.

Το Σωματείο δηλώνει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι την δικαίωση της εργαζόμενης. Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ηλιούπολης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *