ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ………ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΔΩΣ’ ΜΟΥ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Το παιχνίδι των εντυπώσεων. Η πρώτη και η τελευταία εντύπωση. Η τεχνική της ψυχολογίας της μάζας στην υπηρεσία της ψηφοθηρίας….

Το ερώτημα είναι πόσο χαμηλά μπορείς να ρίξεις τον εαυτό σου, ώστε να υποβαθμίσεις το ύψιστο δικαίωμά σου ως πολίτη, στην ευτέλεια ενός δεκάευρου.

Είναι προφανές ότι η επερχόμενη προεκλογική περίοδος, είναι η αιτία των διθυράμβων και των “παροχών” που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όπως και ο φόβος μίας πολύ πιθανής κατάρρευσης της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης μέσα από ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών, είναι το κίνητρο για τα όσα βλέπουμε και ακούμε για ποτάμια, ελιές και μοίρασμα πρωτογενούς πλεονάσματος σε αδυνάτους.

Έχουμε την αίσθηση ότι ακόμα μεγάλη μερίδα των ελλήνων δεν έχει συνειδητοποιήσει την υποκρισία του πολιτικού συστήματος που κυβερνά την χώρα από το 1828 και μετά. Ίσως η ερχόμενη εορτή της Εθνικής Εξέγερσης του 1821, να είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να θυμηθούμε πόσες φορές οι έλληνες πολιτικοί εκμεταλλεύτηκαν τυχοδιωκτικά την εθνική μιζέρια για να χτίσουν καριέρες και περιουσίες, και πόσες φορές εξαγόρασαν την ψήφο του έλληνα με ψίχουλα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα κάνεις εσύ ; Ποια θα είναι η θέση που θα πάρεις έναντι όλων αυτών που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατρακύλα και τώρα σου λένε ότι σε έσωσαν και σου ζητάνε να τους ξαναψηφίσεις.

Αν τους ξαναψηφίσεις, έστω και μέσω των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, θα είναι σαν να επιβεβαιώνεις τον κανόνα που λέει πως “ότι και να τους κάνεις, αν τους ρίξεις μερικά ψίχουλα, θα τα ξεχάσουν όλα, γιατί έτσι και αλλιώς οι έλληνες εύκολα ξεχνάνε και τους νοιάζει μόνο το βόλεμα”. Αυτός ο χρυσός κανόνας έθρεψε ολόκληρες γενιές πολιτικών οικογενειών που ακόμα και σήμερα βασιλεύουν στην χώρα μας.

Τα όπλα της πολιτικής ενάντια στο μυαλό του απλού και απληροφόρητου ψηφοφόρου, πάρα πολλά. Η τηλεόραση βομβαρδίζει καθημερινά τον κοσμάκη με την είδηση ότι “επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο και θα μοιρασθεί στους κοινωνικά αδύναμους”, “η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έβγαλε την χώρα από την κρίση” (ξεχνάς όμως ότι ομοίως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έβαλε την χώρα στην κρίση).

Σκέψου ως πολίτης σε ποιά θέση βρίσκεσαι. Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, είσαι κατηγορούμενος ως τεμπέλης, διεφθαρμένος, αργόμισθος, περιττός και υποψήφιος άνεργος αν δεν ανήκεις σε κομματικό στρατό.

Αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν είσαι άνεργος (ακόμα) έχεις χάσει πάνω από το 50% του μισθού σου και όλα σχεδόν τα εργασιακά σου δικαιώματα.

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, βλέπεις την δουλειά σου καθημερινά να μαραζώνει και να οδηγείται σε κλείσιμο, με την πτώση του τζίρου και τις παράλογες απαιτήσεις της εφορίας και του ΟΑΕΕ.

Και ως έλληνας πολίτης, σε όποιο επαγγελματικό κλάδο και να είσαι, έχεις να πληρώσεις δέκα φορές περισσότερους φόρους και κινδυνεύεις να χάσεις τους κόπους μίας ζωής είτε από την εφορία είτε από μία τράπεζα.

Ας ξαναρωτήσουμε λοιπόν. Ποια θα είναι η απάντησή σου στην σκόπιμη μεταστροφή του κλίματος που επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ώστε να υφαρπάξει πάλι την ψήφο σου ; Θα δεχτείς πάλι να γίνεις θύμα, όπως έγινες στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012 ? Θα δεχτείς πάλι να σε θεωρήσουν κορόιδο ;

Πόσοι έλληνες μπορούν να πιστέψουν ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν βοηθούν την χώρα και τους πολίτες της και όχι τις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους ;

Θα πιστέψεις τα τάχα νέα κινήματα τύπου “ποταμιού” και “ελιάς” που έχουν ξεπηδήσει μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου αυταρχικού πολιτικού συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και άλλων, που κατέστρεψαν διαχρονικά την χώρα με την πελατειακή και κερδοσκοπική πολιτική τους, θα φέρουν αλλαγές προς το καλύτερο ;
Δεν περνάει από το μυαλό σου, ότι αυτά τα “κινήματα” είναι η μέθοδος για να σε ξεγελάσουν και μέσω της ψήφου σου να νομιμοποιήσουν την συνέχιση της ίδιας πολιτικής ;

Θα πιστέψεις ότι οι δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, είναι “κάτι διαφορετικό” από τις βουλευτικές εκλογές ; Τότε γιατί οι υποψήφιοι ορίζονται πάλι με τις ίδιες κομματικές ταυτότητες και γιατί αποτυχημένοι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να εκλεγούν δήμαρχοι ή ευρωβουλευτές ; Μήπως γιατί βλέπουν ότι δεν θα έχουν μέλλον στην κεντρική πολιτική σκηνή ;

Ποια είναι λοιπόν η σκληρή πραγματικότητα ; Είναι ότι αυτή η χώρα, βρέθηκε αλυσοδεμένη στα χέρια μερικών τοκογλύφων εξαιτίας των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διαχρονικά και εξαιτίας αποφάσεων και υποχωρήσεων προσώπων που σήμερα ακόμα κυβερνούν.
Αν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές, ξαναψηφίσεις υποψηφίους από τα δύο τουλάχιστον αυτά κόμματα, τότε θα έχεις δώσει το δικαίωμα, να βγει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και να πει “ο ελληνικός λαός μας δικαιώνει για την πολιτική μας”. Και την επόμενη ημέρα η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει πιο χαμηλά.

Αν δεχτείς ως “επιτυχία” τα πενιχρά χρήματα που “μοιράζονται” προεκλογικά σε ελάχιστους, ενώ έχουν πολλαπλάσια αφαιρεθεί απο΄τις τσέπες εκατομμυρίων άλλων, τότε θα έχεις δώσει το δικαίωμα στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να σκεφθούν ότι δεν έχεις κρίση και δεν μπορείς να τιμωρήσεις ούτε μέσω της ψήφου σου μία τόσο απάνθρωπη και οφθαλμοφανώς ελληνοκτώνα πολιτική, που επιβάλλουν ξένοι και εφαρμόζει πιστά το υπάρχων ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Άρχισε από τώρα, δύο περίπου μήνες πριν τις εκλογές, να ψάχνεις ποιόν θα ψηφίσεις για δήμαρχο, περιφερειάρχη και ευρωβουλευτή, και ψάξε σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, παλαιούς και νέους, για άτομα με πραγματικό εργασιακό βίο, που δεν ανήκουν σε πολιτικά τζάκια και σόγια και φέρουν αίσθημα τιμωρητικής διάθεσης και ανανέωσης για την χώρα. Δεν μιλάμε για τα άκρα. Μιλάμε για υποψηφίους που για να τους ανακαλύψεις θα πρέπει να ασκήσεις το δικαίωμα και την ικανότητα του υπεύθυνου πολίτη να ψάχνει και να ερευνά.

Απέρριψε αυτομάτως, οποιονδήποτε υποψήφιο προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και μορφώματα της τελευταίας στιγμής, γιατί μόνο αν τους καταψηφίσεις θα “αισθανθούν” την τιμωρία για όσα έκαναν στην χώρα. Καμία άλλη τιμωρία δεν πρόκειται να λάβουν ποτέ για όσα προκάλεσαν. Και ο μόνος και τελικό κριτής θα είσαι εσύ.

Μην παρασύρεσαι από στρακαστρούκες και βεγγαλικά πρωτογενούς πλεονάσματος και “βελτίωσης της εικόνας της χώρας” στο εξωτερικό. Δεν αποτελεί “βελτίωση” η εικόνα της χώρας προς επαγγελματίες τραπεζίτες, δανειστές και τοκογλύφους επενδυτές. Ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα που διατυμπανίζει ο Σαμαράς ότι θα μοιράσει σε ελάχιστους ένστολους και δικαστικούς, προέρχονται από 6000 αυτοκτονίες, 1,5 εκατομμύρια ανέργους, νέους ανέργους, απόγνωση, νέους μετανάστες, εγκληματικότητα και μιζέρια.

Μην αφήσεις με πολιτικό τρόπο τουλάχιστον, ατιμώρητα τέτοια κοινωνικά εγκλήματα. Και κυρίως μην πουλάς την αξιοπρέπειά σου για μερικά ευρώ ! Οι ερχόμενες εκλογές, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ έχουν σχέση με την κριτική της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των φίλων τους. Και βέβαια η ψήφος θα αποτέλεσμα πολιτικό κριτήριο για την συνέχιση της ίδιας πορείας ή όχι. Και βέβαια η ψήφος θα δώσει μήνυμα προς όσους θεωρούν ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η εργασία και η ατομική περιουσία είναι αγαθά προς υφαρπαγή.

Σκέψου πριν ψηφίσεις και μην γίνεσαι ευκολόπιστος !

Γρηγορείτε !

(Υποσημείωση : Αναζητήστε την ιστορία, τις πολιτικές, τα ονόματα. Το παρόν στηρίζεται από το παρελθόν και χτίζει το μέλλον).

logiastarata.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *