Διατροφικά δηλητήρια

Διατροφικά δηλητήρια στο πιάτο σου:
Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια. Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι σου, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα [Χ. Κιρκίληης, Γ. Πασσιάς, Σ. Μηνιάδου – Μειμάρογλου, Ν. Θωμαϊδης και Γ. Ζαμπετάκης] αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς δηλ. καρότα, κρεμμύδια, πατάτες από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Φωτογραφίες Eos Aurora από τα μποστάνια που ψωνίζω.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία: Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.

Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών. Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg.

Αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές: Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Με πολύ απλά λόγια, είναι σαν να καλλιεργούν λαχανικά δίπλα σε βρώμικη και μολυσμένη περιοχή και να τα διοχετεύουν στην αγορά προς κατανάλωση !! ΝΑΙ αυτό ακριβώς κάνουν.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού ή ενός ενήλικα ειδικά αυτών που είναι χορτοφάγοι και καταναλώνουν πολλούς χυμούς λαχανικών.

Αρα δεν έχει σημασία μόνο να μην τρώμε, τροφές αίματος, δηλ. κρέατα και γαλακτοκομικά, ή να τρώμε ελάχιστα, που σημαίνει 1-2 φορές τον χρόνο και μόνο αν διαθέτουμε δυνατό ανοσοποιητικό, αλλά είναι το ίδιο σημαντικό να καταλανώνουμε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ.

Β Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Α.-

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε όλες τις συνταγες μας αναφέρουμε την λέξη βιολογικά, φρέσκα και ημέρας. Αν δεν είναι πιστοποιημένα βιολογικά – γιατί οι πιστοποιήσεις είναι ακριβές- μπορούν να είναι οικολογικά αρκεί να γνωρίζεις καλά την προέλευση τους. Ακόμη και στις τερατουπόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη μια βόλτα στα περίχωρα θα σου αποκαλύψει θησαυρούς. Απλά κουνήσου λίγο πιο πέρα από τα προφανή και συνηθισμένα, δηλ. σπίτι, μανάβης, τροφικές βόμβες δηλητηρίου, ασθένεια, θάνατος. Η εκτροπή για την υγεία, γίνεται στον [μανάβη] άρχισε να ρωτάς, να μαθαίνεις, να παρατηρείς, να διακρίνεις και να νοιώθεις. Η δικαιολογία της άγνοιας, δεν ισχύει στην ζωή, όπως στα δικαστήρια δεν ισχύει «άγνοια νόμου» είναι ακριβώς το ίδιο.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, πως με τόση πληροφορία διαθέσιμη και δωρεάν, ακόμη να υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να μάθουν τι να κάνουν και πώς να ταΐσουν τον εαυτό τους και τα απιδιά τους. Προ ημερών στο περιβόλι που ψωνίζω τα λαχανικά μου, μια κυρά δεν ήθελε να πάρει, πατάτες γιατί δεν ήταν «ομοιόμορφες» έψαχνε «ομοιόμορφα» λαχανικά και όταν της είπε η αγρότισσα ότι είναι χωρίς φυτοφάρμακα- δηλητήρια, είναι φυσικά και βιολογικά κλπ. γι’ αυτό δεν έχουν ομοιομορφία Η κυρά απάντησε πως δεν την ένοιαζε αυτό, αλλά επιπλέον μας έκανε και μια μικροδιάλεξη ότι η ομοιομορφία και η αισθητική είναι μπλα μπλα μπλα κι έφυγε να πάει στο Βασιλόπουλο που οι πατάτες έχουν αρμονικό σχήμα άρα έχουν αρμονία και δεν διαταράσσουν το Τσι της.

Αυτό ακριβώς είπε «οι πατάτες έχουν αρμονικό σχήμα» !!! σκέφτηκα να της πω να μιλήσει για αμπελομαλακίες, στον καρκίνο, που σε λίγο θα χτυπήσει την πόρτα της και δεν θα έχει ίχνος αρμονίας και θα αγνοήσει εντελώς το Τσι της, αλλά δεν ήθελα να χαλάσω την καλή μου διάθεση με μια πανηλίθια τσουράπω.

Μην σκέφτεσαι «που να βρω βιολογικά ή είναι ακριβά» και διάφορες τέτοιες ανόητες δικαιολογίες, αν μπορείς να ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ της ζωής σου – και της υγείας σου- ανόητες δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Δεν αρκεί όμως, πρέπει να ελέγξεις και το ΠΟΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ θα καταναλώσεις, μην νομίζεις πως είναι όλα τα ίδια ή ότι είναι όλα καλά, μην ξεχνάς πως ο ανταγωνισμός κι εδώ είναι τεράστιος και κάμποσοι ασχολούνται μόνο με το κέρδος και δεν ενδιαφέρονται για την ηθική του θέματος.

Κάτω από την ταμπέλα «βιολογικά» κρύβονται μύρια σκουπίδια, είσαι υποχρεωμένος κι εδώ να ΨΑΞΕΙΣ, τίποτε δεν σου προσφέρεται έτοιμο μη τυχόν και κουράσεις την πολύτιμη αφεντιά σου. Είναι πολύτιμη η ζωή και η υγεία, γι αυτό δεν είναι καθόλου ακριβή, στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου τιμή, είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

Επίσης να θυμάσαι πως ακριβή είναι η αρρώστια που επιπλέον δεν θεραπεύεται. Είναι γνωστό ότι οι γιατροί μεταξύ τους λένε πως, «η μόνη ασθένεια που θεραπεύεται είναι αυτή που δεν έχεις» όπως και «ο καλύτερος τρόπος να μείνει κανείς υγιής είναι να μην αρρωστήσει»

Άρα μην περιμένεις «θαύματα» από την ιατρική επιστήμη, δεν υπάρχουν, είτε θα αναλάβεις την ευθύνη της υγείας σου, είτε θα αρρωστήσεις, μέση λύση ή μέσο μονοπάτι εδώ δεν υπάρχει, ούτε ισχύει το «μέτρο άριστο» ότι αφορά την υγεία, την ευεξία και την ζωή, είναι ή του ύψους ή του βάθους, ή υγιής ή άρρωστος. Υγιής, Ζείς και άρρωστος, πεθαίνεις. Γύρω μας βλέπουμε πολλούς ασθενείς κι ελάχιστους ζωντανούς.
Πηγη:terrapapers,gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *